Analiza ankete o trendih igranja iger

Pred dobrim mesecem smo odprli anketo, v kateri smo želeli dobiti informacije, ki so pomembne za razvoj igračarstva v Sloveniji.

Anketo je v tem času rešilo 758 ljudi, kar je bila tudi nekje pričakovana številka.

Sedaj pa je čas, da se osredotočimo na nekaj analiziranih vprašanj iz ankete.

Spol

Kar se tiče tega vprašanja, je bil zmagovalec jasen že pred začetkom. Seveda moški, kot kaže, igrajo več videoiger kot predstavnice nežnejšega spola. Kljub temu pa nas veseli, da je anketo rešilo tudi 41 žensk.


Starost

Je starost pogoj za igranje iger? Iz naših podatkov je razvidno, da okoli 50% anketirancev spada v starostno skupino do 20 let. Tem s približno 30% sledi starostna skupina od 21 – 30 let. Ugotovili smo, da se odstotek igralcev določene starostne skupine zmanjšuje z višanjem le te.


Kje igrate igre?

Tudi v tej kategoriji je bil zmagovalec jasen. To je seveda računalnik, ki je konkurenco premagal z 71% glasov. Dokaj tesno skupaj pa mu sledijo različne kombinacije naprav.


Vrednost računalnika

Pričakovano ali ne? Več kot polovica anketiranih si doma lasti računalnik, vreden več kot 800€. Po eni strani je takšen odgovor pričakovan, saj sodobne igre potrebujejo vse zmogljivejše računalnike za delovanje. Po drugi strani pa to za nekatere predstavlja zelo velik strošek. Tak strošek lahko zmanjšamo s tem, da si sami sestavimo računalnik. Nekaj kombinacij komponent si lahko ogledate tukaj!


Igranje iger glede na čas

Tedensko

Naše predvidevanje je bilo, da največ igralcev igra igre vseh sedem dni v tednu, in takšen je tudi rezultat ankete. To namreč počne kar 387 anketirancev, kar je več kot polovica.

Urno

Sami prisegamo na igranje iger okoli 2 – 3 ure na dan in kot lahko vidimo, tudi večina od vas meni tako, kar nas veseli. Vsem prekomernim igralcem pa svetujemo, da igranje omejijo, saj lahko pride do zdravstvenih težav, če tega ne kombinirate s stalnimi predahi in sprehodi v naravo.


Vrste iger

Glede na dosedanje izkušnje smo stave položili na akcijske igre. Naše trditve je potrdila tudi anketa, na kateri je 37% anketiranih izbralo akcijske igre. Na drugem mestu sledijo MMO igre, na tretjem pa tudi pričakovane simulacijske igre.

So simulacijske igre presenetljivo na tretjem mestu?

Mi smo takšen izid pričakovali, saj je v Sloveniji ena najbolj popularnih iger Farming Simulator.


Oblika igre

V današnjem času v ospredje prihajajo digitalne verzije iger, saj jih dobimo veliko hitreje in so preproste za uporabo … Tudi v Sloveniji se to dobro kaže, saj digitalne igre kupuje že 42% vprašanih. Največ pa je tistih, ki igre kupujejo v mešanih oblikah, torej v fizični in digitalni obliki. Teh je okoli 45 %. Pričakovano je najmanj tistih, ki kupujejo izključno le fizične igre. Teh je le 11 %.

S tem pa smo tudi končali našo analizo. Za konec se moramo še enkrat zahvaliti vsem sodelujočim v anketi.

Kot smo obljubili, bomo podarili tudi tipkovnico. Zmagovalca nagradne igre smo kontaktirali po elektronskem naslovu, tako, da hitro preverite, ali ste to vi!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime