AMD Zen arhitektura naj bi trajala štiri leta

Ko podjetje načrtuje arhitekturo procesorjev, je pričakovano, da se bo uporabljala za več let. Primera: Intel s Sandy Bridge arhitekturo, ki se uporablja od 2011do danes in AMD Bulldozer, od leta 2011 do 2017.

Ni presenetljivo, da ima AMD načrte za ZEN, ki presegajo leto 2017. Podjetje cilja na znatne spremembe arhitekture pri vsaki generaciji. Intel je tradicionalno delal na Tick-Tock modelom, kjer Tick predstavlja stikalo za proizvodnjo vozlišča in Tock predstavlja večjo arhitekturno spremembo. Sedaj uporablja triletni proces arhitekture in optimizacije modela, čeprav AMD-jev Mark Papermaster navaja, da bo AMD naredil bolje “Ne bomo tick-tock,” ampak “Zen bo tock, tock, tock”.

To pomeni, da medtem ko je AMD-jeva Zen arhitektura res ogromen napredek v primerjavi z AMD-jevim prejšnji Bulldozer arhitekturi, v samem podjetju jasno vidijo področja v katerih lahko izboljšajo arhitekturo in že imajo načrte za njihovo prihodnjo ZEN+ arhitekturo in druge v prihodnosti.

V tem trenutku ni znano, kakšne izboljšave bodo te nove generacije CPU-jev ponudile v primerjavi z Zen, ampak zagotovo bo zelo zanimivo videti, kako in kaj AMD načrtuje za prihodnost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime