Najboljše PC avanture v letu 2016

Leta 2016 je bilo kar močno, kar se tiče avantur. Čeprav so bile avanture najbolj popularne v začetku devetdesetih, se tudi dandanes najde kakšen biser, ampak žanr sam po sebi ni več tako popularen. Namesto tega razvijalci načeloma raje kombinirajo avanture z ostalimi žanri in tako so veliko bolj popularne akcijske avanture, Uncharted in Tomb Raider sta dobra primera. Zato smo se odločili, da bomo na lestvico uvrstili tudi te hibridne igre, ki bi lahko sodile tudi med akcijske ali pa katerokoli drug žanr.

Za častne omembe, ki se niso uspele uvrstiti na seznam, si oglejte video.

VI. Day of the Tentacle Remastered

Day of the Tentacle je dober primer klasične starošolske avanture, ki jo je zaradi izvrstni zgodbi in humorju še dandanes užitek igrati. Predelava izboljša predvsem stvar, ki se s starostjo najbolj pozna – izgled. Tako lahko sedaj igrate vašo najljubšo avanturo v HD podobi, a če vas skrbi, da so poleg tega kaj preveč prčkali po igri, vas lahko pomirim – skoraj vse ostalo je ostalo enako. Kaj več bi o igri težko povedal, ker nisem igral originala, ampak po tem, kolikor sem bral vtise drugih, gre za eno najboljših predelav vseh časov. Morda ni najbolj popularen za dandanašnjo publiko, ki takega stila iger ravno ne obožuje, ampak vsekakor se bo našel kdo, ki bo v njej videl svojo najljubšo igro zadnjega leta. Ravno zaradi tega smo jo uvrstili na lestvico. Nujen nakup za vsakega ljubitelja starošolskih avantur in dober način za prebujanje nostalgije.

V. The Witness

Rezultat iskanja slik za the witness

The Witness – še ena igra, ki ni za vsakogar in ima tako mešane odzive s strani igralcev. Nekateri jo skorajda častijo, medtem, ko se drugi čudijo fanatizmu slednjih, saj gre po njihovem mnenju za povsem povprečno avanturo ali še huje. No, po naše gre za naslov, ki je fenomenalno zasnovan in lahko trdim, da sodi med najbolje zasnovane igre v celotni zgodovini. Čeprav je zaradi kompleksnih, odličnih ugank včasih glavni občutek jeza, pa jih je nadvse zadovoljujoče reševati in tako še vedno rad pomislim na njo. Igranje nikoli ne postane monotono, kjer bi se k igranju moral siliti, so pa res občasne uganke prelahke in s časoma morda postanejo rahlo ponavljajoče. Še vedno gre za eno najboljših iger za bistre buče v tem letu, saj vsebuje toliko ugank, da bi v Gothamu hitro zasvetil signal Batmanu.

IV. Abzu

Rezultat iskanja slik za abzu

Abzu vas vodi po razburljivi avanturi po povodnem svetu, polnem živih barv in različne podvodne flore in živali. Slikovit prikaz potapljanje po obširnem oceanu sicer ni najbolj realističen, ampak je zelo pomirjujoč in interakcija z mnogimi bitji oceana je poučna in vznemirjujoča. Poleg tega je tudi grafična podoba igre izjemna in tudi zvočna plat ne zaostaja. Je pa priporočljivo igrati na kontrolorju in ravno zato jo je sicer bolje igrati na konzolah, če si ne lastite kontrolorja, združljivega z računalnikom. Sploh vzdušje je tisto, ki te kljub osnovi zgodbi in enostavnimi ugankami za dolge ure priklene za ekran in marsikdo si bo želel akvarija za svojo sobo.

III. Firewatch

Rezultat iskanja slik za firewatch

In tu imamo Firewatch, še en odmevnejši naslov. Mnogi ga ne uvrščajo med najboljše avanture te generacije, ampak celo med najboljše prvo osebne izkušnje tega leta oz. desetletja. V njem prevzamete vlogo Henry-a, varuha gozda in preprečevalca divjih požarov. Le kdo si ne bi želel ustavljati požigalcev? Sanska služba. Sama zgodba se odvija tekom poletja, kjer posamezni dnevi služijo kot poglavja v igri. Skozi njih boste razpletali zgodbo, ki se izkaže za zelo razburljivo in zanimivo, se pa žal konča bolj ubogo. Z odločitvami med pogovori lahko vplivamo, kako se bo Henry odzval na različne situacije, saj so lahko njegovi odgovori duhoviti ali smrtno resni. Prav celotna igralska zasedba je tista stvar, ki obdrži vašo pozornost in vas žene k nadaljnjem igranju in ni veliko iger, ki bi jim to uspelo.

II. Inside

Povezana slika

Skoraj vsi prejšnji naslovi so bili bolj živih barv in veselega vzdušja, zdaj pa se bomo podali v temačen, depresiven svet Inside-a. Že na začetku vzpostavi čudovito srhljivo vzdušje, ne popusti in ostane prisotno tekom cele igre. Čeprav gre za 2D igro, je ena izmed najlepših iger z osupljivimi podrobnostmi in marsikdo bo prepoznal pridih, ki ga je vzela od igre Limbo. Tako bo fant postal zasopel, po skokih se bo opotekal in prav začutili boste njegovo paniko med begom pred mogočnim sovražnikom, ki ga želi spremeniti v brezmožganskega sužnja. Nadzor je preprost, vendar naj vas to ne preslepi, saj ne gre za enostavno igro. Umirali boste na različne načine, ki so srhljivo podrobni. Na srečo zaradi kratkih nalaganih časov smrt ne deluje kot kazen, ampak nova priložnost. Zakaj je nismo uvrstili na prvo mesto? Edina slabost je dolžina, saj je igro mogoče preigrati že v treh urah. Vseeno je vsekakor vredna vaše pozornosti.

I. Rise of the Tomb Raider

Rezultat iskanja slik za rise of the tomb raider

Stavim, da tega niste uganili. Na prvem mestu se je znašel Rise of the Tomb Raider, ki je sicer za konzole izšel že lani, smo jo pa na osebnih računalnikih dobili v začetku tega leta. Gre za odlično pustolovsko akcijsko avanturo, kjer se ponovno postavite v čevlje ene najbolj poznanih britanskih tatic grobnic – Lare Croft. Tokratna avantura jo bo popeljala od peklenskih peščenih sipin do rajskih vrhov Himalaje, kamor se bo odpravila, da dokonča življenjsko delo njenega očeta. Zaradi ugank, ki naredijo čas med “strelskimi” sekvencami bolj razburljiv, se morda res ne boste predolgo čohali po glavi, ampak gre za dobrodošlo spremembo v tempu, stvar, ki bi jo pohvalil tudi pri originalnem Tomb Raider-ju. Je tudi ena izmed najbolj grafično osupljivih iger leta, ki osupne z izjemno grafično podobo, kjer se poznajo tudi najmanjše malenkosti. Dobra stara Lara, kot jo poznamo.

Se s seznamom strinjate? Poznate igro, ki si bi zaslužila omembo? V komentarjih delite z nami vašo lestvico najboljših iger v letu 2016.

Vabljeni tudi na naš forum, kjer lahko z osebjem portala GAMINGsi pokraljate o igrah, tehniki ali poiščete nasvete pri nakupu.

Vas zanimajo tudi najslabše igre in razočaranja leta 2016? Spremljajte nas še naprej ;).

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime