Znanih več podrobnosti o Nintendo Switch

Nintendo je končno izdal nekaj informacij o njihovi novi konzoli Switch. V ZDA bo na voljo za 299$, kar pomeni okoli 350€ v Evropi. V prodajo bo prišla 3.3.2017.

Veliko vprašanj se je postavljalo glede ločljivosti ekrana, ki bo priložen. Šlo bo za 6.2 inčni zaslon na dotik, ki bo premogel resolucijo 1280×720.

O sami strojni opremi so bili pri Nintendu zadržani. Izdali so, da se bo v notranjosti nahajal procesor Nvidia Tegra. Serijsko bo na voljo 32GB notranjega spomina, ki ga bo mogoče razširiti z Micro SDXC pomnilniško kartico. Regijskega zaklepa na srečo ne bo, bo pa imela konzola vgrajen Wi-Fi.

Baterija bo omogočala od 2,5 do 6 ur igranja, odvisno od zahtevnosti iger. Polniti ga bo mogoče tudi med igranjem preko USB-C vtiča.

Negativno nas je  “presenetila” pot, ki so jo ubrali tudi pri Nintendu, saj bo od sedaj tudi pri njih za spletno igranje plačevati naročnino, kar je pri Xbox-u in Sony-u prisotno že zadnjih 10 let  (PlayStation Plus, Xbox Live Gold). Uvedli jo bodo jeseni, do takrat pa bo mogoče spletno igranje preizkusiti brezplačno.

Ob izidu konzole bo izšla tudi zelo pričakovana igra, Zelda: Breath of the Wild. Pri Nintendu računajo, da bo naslov še okrepil prodajo.

Veliko časa so namenili predstavitvi dveh majhnih kontrolerjev imenovanih Joy Cons. Vgrajen bosta imela nadgrajene merilnike, ki so bili prisotni že v Wii kontrolerjih. Za dodaten par boste morali odšteti 80$ oz. okoli 100€.

Za Switch bo prišlo nekaj zanimivih naslovov, kot so Splatoon 2, Super Mario Odyssey, Xenoblade Xenicales 2, Dragon Quest, Skyrim, Fifa in še mnoge druge.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime