Gabe Newell je spregovoril o prihodnosti Valve

Šefe podjetja Valve, Gabe Newell, je na Reddit-ovem dogodku “ask me anything” razkril, s čim se trenutno ukvarja njihovo podjetje. Kot izgleda, je v razvoju par novih iger, vključno z novimi Half Life/Portal filmi. Podjetje ima velike načrte tudi za njihov Source 2 motorček.

Newell je potrdil, da si je Valve zastavil razvoj iger s poudarkom na enoigralstvu ter za virtualno realnost. V isti sapi je dodal, da obstaja možnost, da so nove igre povezane s svetom Half Life in Portal. Bilo je tudi par vprašanj glede Valve/JJ Abrams filmov, posnetih po igrah, seveda pa niso manjkala niti neizbežna vprašanja glede Half Life 3.

Ko je bil vprašan glede prekinitve razvoja Half Life 3, se  je Newell pošalil: “Številka 3 ne sme biti izgovorjena. Ja, osebno verjamem vsem anonimnim virom na internetu.” Torej obstaja možnost, da bomo v prihodnosti videli nadaljevanje priljubljene serije.

Presenetljivo je dejstvo, da Newell verjame, da je Portal 2 Valve-ina najboljša enoigralska igra, čeprav je priznal, da večinoma po zaslugi njene povezave s svetom Half Life. Glede nadaljevanja Left 4 Dead serije so bile informacije bolj skope.

 

Kaj jih čaka v prihodnosti? V prihodnje bo podjetje dalo veliko poudarka na Source 2 motorček, ki bo še vedno njihovo primarno okolje za razvoj iger. Želja za prihodnost je, da bodo sčasoma vse njihove igre uporabljale to okolje in da bo še vedno brezplačno na voljo za širše množice.

Kot je zanj značilno, je Newell tako delil bolj malo – a istočasno ničesar ni tudi ovrgel.

Polni AMA lahko vidite na tej povezavi.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime