Ali se je največji slovenski Minecraft server dokončno poslovil?


23. 01. 2017, 16:00

Mystic Hero (SloPlex), je bil daleč najboljši slovenski strežnik, ki ga je igralo zelo veliko tako tujih kot domačih igralcev. Zaradi te slave, je velikokrat prihajalo tudi do različnih napadov na strežnik, ki jih je ekipa pridno odpravljala. Strežnik je najprej deloval pod imenom SloPlex, kasneje pa so se združili še z enim strežnikom in nastal je MysticHero. Na strežniku je velikokrat prihajalo do resetov sveta in mnogih nadgradenj, kar pa igralcem ni bilo všeč. Vendar do večjih izgub igralcev zaradi resetov ni bilo.Zadnji večji reset se je zgodil konec prejšnega leta, v začetku tega pa so ponovno odbili več napadov.

Kot so zapisali na Facebook, je prišlo do težav z gostovanjem, saj strežnika ni več mogoče prižgati. Krivda se prepisuje ponudniku gostovanja, saj so zaprli napačni strežnik, s tem pa so izgubili vse podatke.

Strežnik je prejel tudi veliko donacij svojih igralcev, ti pa so v zameno prejeli rank ali pa posebne ključe z nagradami. Cene donacij so se gibale od 10 pa vse do 250 €. Takoj ko so sporočili zaprtjem se je usul plaz kritik in vprašanj na temo, ali bodo vrnili denar za donacije. Zaprtje za mnoge pomeni izguba denarja, saj so nekateri igralci vložili več kot 100 €. Člani osebja konkretne javne odgovore za zdaj skrivajo.

Z zaprtjem pa se bo moralo veliko igralcev preseliti na druge strežnike. Za slovenske razmere je le teh dovolj, med največjimi pa ostajata SkyNetwork in pa Slodiggers. Poleg teh pa mrgoli tudi veliko drugih. Več strežnikov lahko najdete tukaj.

Osebje je, kot so sporočili šokirano nad tem dogodkom, zato o prihodnosti še ni jasnih ciljev.

Pridružite pa se lahko tudi naši debati na forumu.


23. 01. 2017, 18:32

Pri MysticHero, so se odločili za začasno sodelovanje s strežnikoma Sky-Network in KingdomMines. Prav tako so začasno vsem donatorjem priskrbeli ranke na strežniku KingdomMines. To velja samo za igralce, ki so donirali po resetu torej po datumu 31. 12. 2016. Za vse tiste, ki ste donirali pred tem resetom pa še iščejo rešitve, kar pa je zelo težavno tudi zaradi velike baze igralcev. Osebje pospešeno išče rešitve za nastalo situacijo, in vas prosijo za strpnost!

Za več informacij spremljajte njihovo Facebook stran in ta članek!


26. 01. 2017, 19:43

Po treh dneh zatišja, se je danes ponovno oglasilo osebje MysticHero. Na Facebook so prilepili sliko z napisom: I`ll be back. To po vsej verjetnosti pomeni vrnitev strežnika med žive. Kaj naklepajo pri MysticHero pa je za zdaj še skrivnost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime