Windows 10 Game način že na voljo za udeležence Insider programa

Vsi se še najbrž spomnite, ko je konec lanskega leta Microsoft razkril nekatere novosti, ki bodo vključene v letošnji Creators nadgradnji. Deležni je bodo vsi uporabniki operacijskega sistema Windows 10. Prvovrstno bo namenjena navidezni resničnosti in 3D vsebinam.

Vendar so Microsoftu “ušle” DLL datoteke iz katerih se je dalo razbrati, da izdelujejo tudi Game način (Game Mode), ki bo navdušil vse ljubitelje računalniških iger. Domnevo so pri gigantu potrdil in izdal nekatere nove funkcije, ki jih bo s sabo prinesel.

Za razliko od konzol, je v namiznih računalnikih skorajda nešteto možnih kombinacij strojne opreme. Zaradi tega razvijalci iger, kode ne morejo pisati z mislimi na en samcat set strojne opreme, kot je pri konzolah, temveč jo je potrebno prirediti za več različnih kosov (če ste opazili na konzolah nimate grafičnih nastavitev). Ob tem računalnike pogosto ne uporabljamo samo za igranje iger temveč še za druge reči. Nekatere izmed njih se izvajajo v ozadju in porabljajo sredstva, ki bi jih drugače igre lahko izkoristile.okna, igre na srečo, okna 10, način igre

Microsoft pravi, da bo prihajajoči Game način obnašanje računalnikov približal konzolam. Čeprav niso izdali natančnih številk, se naj bi po navedbah število sličic na sekundo dvignilo med 2-5%. Poudarili so, da so v ospredje pred višjim dvigom sličic postavili njihovo konsistentnost (višji 1% min). Dvig bo posledica prerazporeditve prioritet med aplikacijami, ki se izvajajo v ozadju.

Način Game bo kompatibilen tako z obstoječimi Win32 igrami kot tudi tistimi iz Microsoftove univerzalne platforme v Windows trgovini (Windows Store). Kljub temu bodo posodobitev najbolje izkoristile Igre iz UWP (Universal Windows Platform), saj jih je bila večina napisanih z načinom v mislih.

V nadgradnjo bo vključena lista iger, ki bodo avtomatično pognale Game način ob zagonu. Še vedno bo mogoče igre poganjati, kot do sedaj (brez Game načina)

Posodobitev bo za udeležence Insider programa (Beta testerje -build 15019) na voljo od četrtka naprej, vsi ostali bomo morali počakati do aprila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime