Tudi iRacing ga ima

Porschejev dirkalnik namreč. Včeraj je izšel nov popravek za simulacijo iRacing, v katerem so dodali tudi najnovejši Porschejev pokalni dirkalnik Porsche 911 GT3 Cup (991). Z lanskim letom je nemški proizvajalec super-športnikov sklenil dogovor z več različnimi razvijalci, da lahko njihove avtomobile vključijo v svojih igrah. Prvi so bili v italijanskem studio Kunos Simulazione, sedaj pa se jim pridružuje še iRacing, ki je ena izmed najbolj kompleksnih dirkaških simulacij trenutno na trgu.

Dirkalnik lahko s svojim imenom malo zavede, vendar ne gre za avtomobil razvit za dirkanje po specifikacijah FIA GT3 serije. Gre za pokalni dirkalnik, ki ga vozijo v več kot 20 različnih dirkaških serijah po celem svetu. Najbolj znano prvenstvo je Porsche Mobil 1 Supercup, saj gre za podporno serijo FIA Formula 1.


Šest valjni bokser (ti. flat 6) preko šest stopenjskega sekvenčnega menjalnika na zadnji par koles prenese 485 konjskih moči, teža praznega vozila pa je okoli 1200kg. Ker je elektronika v dirkalniku precej omejena in sta ABS in TC onemogočena, je vožnja zelo zahtevna, ko pa ti uspe zvoziti celoten krog na meji, je ves trud poplačan.

911 GT3 Cup je prvi Porschejev dirkalnik v tej simulaciji, a sigurno ne zadnji. Nadejamo se, da bo naslednji na seznamu 911 GT3 R (dirkalnik narejen po FIA GT3 specifikacijah).

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime