10 najpomnljivejših ženskih likov v igrah

Tokrat vam bom predstavil najpomnljivejše ženske like, na katere sem naletel tekom svojih igričarskih avantur. Le ti so mi tako po osebnostni kot tudi vizualni plati najbolj vtisnili v spomin (khm..khm…). Sicer na seznamu ne bo marsikaterega pričakovanega imena, ampak še enkrat poudarjam, seznam vključuje samo imena, ki sem jih srečal na svojem dosedanjem popotovanju. Pa začnimo:
10. Miranda Lawson (Mass Effect)

Miranda Lawson

Za las se je na lestvici znašla Miranda Lawson iz serije Mass Effect (2 in 3). Nekateri jo morda poznate iz serije stripov Mass Effect: Redemption. Je genetsko izpopolnjena “sodelavka” Elusive Man-a, ki ima svoje načrte. Znana tudi po problemih z očkom.

9. Fiona (Tales of the Borderlands)

Fiona

Predzadnje mesto je zasedla Fiona, ki jo lahko nadzirate v igri Tales of the Borderlands. Ženšče ima poslovno žilico, kar niti ne skriva, saj me je že na prvem snidenju poizkušala pretentati. Vendar se prevarantka tekom igre spremeni. Muhasta sotrpinka se skozi igro preobrazi v nenadomestljivo “prijateljico”.

8. Leanna (Dark Messiah)

Leanna

Je ena izmed osrednjih osebnost v starejši igri Dark Messiah. Poslednja pripadnica svojega roda, katere smrt bi pahnila svet v dobo teme in demonov. Tekom igre se moremo odločiti ali jo sploh želimo prenašati ali bi svet raje prepustili prikaznim. Tema kakopak.

7. Elena Fisher (Uncharted)

Elena se pojavi v vseh delih serije Ucharted, najprej kot pomagač našega junaka, kasneje pa tudi kot žena. je neodvisna in močna in zlahka jo lahko primerjamo s protagonistom serije, Nathan-om, nekajkrat ga celo reši iz škripcev. Čeprav se večina strinja, da gre za dobro zasnovan ženski lik, pa je kar nekaj ljudi skeptičnih, kako bi lahko novinarka, ki nikoli ni poprijela za orožje, tega tako hitro obvladala.

6. Elisabeth (Bioshock Infinite)

Elisabeth

Elisabeth bo vaša spremljevalka v igri Bioshock Infinite. Zapomnili smo si jo kot zanesljivo partnerico na katero se lahko zanesemo. Čeprav je sprva muhasta in nadležna, pa je kasneje s svojo živahno, vedno pozitivno osebnostjo vsakemu prirasla k srcu. S svojo sposobnostjo vlečenja stvari iz drugih dimenzij je pogosto koristna, na splošno pa velja za enega izmed redkih kompanjonov, ki so dejansko koristni.

5. Ellie (The Last of Us)

Ellie je ena izmed glavnih karakterjev v visoko cenjeni (v kratkem seriji) The Last of Us. Kljub temu, da je stara le 14 let, se v krutem in neizprosnem svetu izkaže za bistro in spretno. Njena velika prednost je popolna imunost do okužbe in ravno to sproži dogodke igre, saj je naš glavni cilj, da jo spremljamo do nekoga, ki bo znal z njeno pomočjo narediti cepivo.

4. Cassandra (Dragon age Inquisition) 

Cass

Močna, sposobna bojevnica, ki je s svojim ščitom neprecenljiv spremljevalec v igri Dragon Age Inquisition (spoznamo jo v Dragon Age 2). Je pripadnica reda Seeker (iskalcev) in desna roka posvečene (Devine), katero vlogo lahko pri koncu igre prevzame tudi sama. Zapomnili si jo boste po ruskem naglasu, nepopustljivosti in nerodnostih pri intimnih pogovorih – če se za to pot seveda odločite.

3. Samus Aran (Metroid) 

Protagonistka serije Metroid, ki je svojo zgodbo začela že v letu 1986. Bivša vojakinja Galaktične Federacije, ki se je prekvalificirala v lovko na glave. Znana po svoji skrivnostnosti, exo-okostju in raznolikimi orožji. Tekom serije jo nadziramo med lovom na vesoljske pirate in njihove vodje Ridley, a na njeno pot se postavijo tudi parazitski organizmi, imenovani metroidi. Samus je ena izmed prvih ženskih protagonistov in ravno zaradi tega si več kot zasluži mesto na lestvici.

2. Triss Merigold (Witcher 3)  

Triss

Obdarjena čarovnica iz sage Witcher je pustila neizbrisen pečat na seriji. Čeprav je Geralt-a v 1. in 2. delu vlekla za nos, ji to brez težav odpustil. Kljub vsemu je še vedno ena izmed redkih znancev, na katere se lahko uročitelj vedno zanese. Je tudi zdravilka, ki s sabo nosi nemalo število čarobnih napojev, a ironično je nanje tudi alergična.

1. Lara Croft (Tomb Raider)Lara Croft

Je bilo kdaj kaj dvoma? Lara Croft je nedvomno najbolj znana ženska figura v igrah. Zasledimo jo lahko v franšizi Tomb Raider. Poznamo jo kot prekrasno, inteligentno in atletsko Angležinjo, ki za hobi raziskuje antične templje, grobnice in ostale, z gnusobami obdarjene, lokacije. Kljub temu, da je na “sceni” že kar nekaj časa, pa sta ji zadnji igri v seriji Tomb Raider dali pridih življenja, kjer jo lahko občudujemo, kot še nikoli poprej.

V komentarjih povejte, ali se s seznamom strinjate. Katere so vaše najljubše junakinje?

Vabljeni tudi na FORUM, kjer lahko z člani portala izmenjate mnenja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. Pozabili ste na April Ryan is serije The Longest Journey. En najboljših in najbolj ‘dodelanih’ ženskih likov ever, iz najlepše igre (zgodbe), ki sem jo kdaj doživel. Aja, pa na takšnih seznamih je ponavadi nepogrešljiva tudi Jill Valentine ali Claire Redfield (Resident Evil)

    • Uf je, izpuščenih je kar precej velikih imen, tako iz glave vsaj Alyx Vance (Half Life), Tifa Lockhart (Final Fantasy), Cortana (Halo), pa najbrž se jih najde še vsaj ducat. Sam sem se v času pisanja odločil, da zajamem zgolj like v igrah, katere sem sam igral.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime