AMD Ryzen čipi bodo 15% manjši od Intel Skylake

AMD je oznanil, da so prihajajoče Ryzen jedro spravili v 10% manjšo področje, kot je to uspelo Intel-u z njihovo drugo generacijo 14nm procesorjev. Analitiki in celo Intel-jevi inženirji so dejali, da je to vsekakor impresivno, a da še ni razvidno, ali bo ta prednost pomenila nižje stroške izdelave in posledično večji dobiček.

AMD je celotno velikost čipa napram konkurentom znižal za kar 15%. AMD Zen je naprimer prvi čip, pri katerem je AMD uporabil metodo kovina-izolator-kovina kondenzator, kar je pripomoglo pri znižanju voltaže in tako posledično stroškov.

A stvar, ki jo redkokdo omeni je integrirana grafična kartica. Pri Intel-u ta namreč “požere” približno tretjino celotnega prostora. Ker AMD na svojih procesorjih ne uporablja integriranih grafičnih kartic, tako celoten prostor zaseda procesor.

 

Vaša reakcija na članek?

Simon D.
Urednik strani in amaterski razvijalec iger, le redek naslov uspe uiti njegovemu sokoljemu očesu, vsaj dokler ne zaudarja že od daleč. Pa tudi takrat je le redkokatera stvar bolj zabavna od polnega kritiziranja precenjenega govna.

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!