Valve je dal konec sistemu Steam Greenlight

Valve je naznanil konec sistemu Steam Greenlight, ki uporabnikom dovoli glasovati za igre, katere želijo videti na popularni digitalni distribucijski storitvi. Zamenjal ga bo Steam Direct, nov sistem, ki bi naj dal razvijalcem lažji dostop do platforme.

V oznanilu so dejali, da bo odslej pogoj za prijavo neodvisne igre na steam izpolnitev digitalne papirologije, kjer bodo razvijalci morali vnesti osebne podatke ali podatke podjetja. Celotna stvar bo izgledala nekako tako kot aplikacija za nov bančni račun. Ko bo njihov račun enkrat ustvarjen, bodo razvijalci morali plačati določeno vsoto za vsako aplikacijo, ki jo bodo želeli distribuirati. Namen novega sistema je zmanjšanje količine “smeti”, ki pogosto najdejo pot na Steam, a postranski cilj je kot vedno tudi dobiček.

Pod okriljem novega sistema se bodo igre znašle direktno na spletnem trgu, medtem, ko so prej potrebovale določeno število glasov. Čeprav je bil sistem sam po sebi Greenlight dobro zasnovan, pa se je v praksi izkazal za težavnega, saj so nekateri razvijalci enostavno ponujali nagrade za pozitivne glasove.

Točni znesek še vedno ni znan, a pri Valve so dejali, da bo vsaka prijava stala nekje med 100$ in 5000$. Cilj je najti ravnovesje med omogočanju talentiranim, a nepremožnim razvijalcem pri ustvarjanju novih hitov in preprečevanju naslovov vprašljive kvalitete.

Vsaka igra bo morala prestati preizkus, če res deluje na omenjenih operacijskih sistemih in da dejansko gre za “igro”, a z izjemo tega bo vsak razvijalec, ki plača pristojbino in izpolni obrazec, svojo stvaritev lahko objavil na Steam-u. Valve je še vedno v pogovorih z neodvisnimi razvijalci, da skupaj izpilijo podrobnosti glede novega sistema.

Steam Direct bo pričel delovati spomladi letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime