Valve je dal konec sistemu Steam Greenlight

Valve je naznanil konec sistemu Steam Greenlight, ki uporabnikom dovoli glasovati za igre, katere želijo videti na popularni digitalni distribucijski storitvi. Zamenjal ga bo Steam Direct, nov sistem, ki bi naj dal razvijalcem lažji dostop do platforme.

V oznanilu so dejali, da bo odslej pogoj za prijavo neodvisne igre na steam izpolnitev digitalne papirologije, kjer bodo razvijalci morali vnesti osebne podatke ali podatke podjetja. Celotna stvar bo izgledala nekako tako kot aplikacija za nov bančni račun. Ko bo njihov račun enkrat ustvarjen, bodo razvijalci morali plačati določeno vsoto za vsako aplikacijo, ki jo bodo želeli distribuirati. Namen novega sistema je zmanjšanje količine “smeti”, ki pogosto najdejo pot na Steam, a postranski cilj je kot vedno tudi dobiček.

Pod okriljem novega sistema se bodo igre znašle direktno na spletnem trgu, medtem, ko so prej potrebovale določeno število glasov. Čeprav je bil sistem sam po sebi Greenlight dobro zasnovan, pa se je v praksi izkazal za težavnega, saj so nekateri razvijalci enostavno ponujali nagrade za pozitivne glasove.

Točni znesek še vedno ni znan, a pri Valve so dejali, da bo vsaka prijava stala nekje med 100$ in 5000$. Cilj je najti ravnovesje med omogočanju talentiranim, a nepremožnim razvijalcem pri ustvarjanju novih hitov in preprečevanju naslovov vprašljive kvalitete.

Vsaka igra bo morala prestati preizkus, če res deluje na omenjenih operacijskih sistemih in da dejansko gre za “igro”, a z izjemo tega bo vsak razvijalec, ki plača pristojbino in izpolni obrazec, svojo stvaritev lahko objavil na Steam-u. Valve je še vedno v pogovorih z neodvisnimi razvijalci, da skupaj izpilijo podrobnosti glede novega sistema.

Steam Direct bo pričel delovati spomladi letos.

Vaša reakcija na članek?

Simon D.
Urednik strani in amaterski razvijalec iger, le redek naslov uspe uiti njegovemu sokoljemu očesu, vsaj dokler ne zaudarja že od daleč. Pa tudi takrat je le redkokatera stvar bolj zabavna od polnega kritiziranja precenjenega govna.

Sveže objave

HOPsi gaming računalnik – Test računalnika | Sveti se že, ali tudi dostavi?

Računalniki so v sodobnem svetu nepogrešljivi spremljevalci, pa najsi je v ospredju tvojega tipičnega dneva delo ali zabava. Čeravno sestava računalnika po...

Final Fantasy 16 uradno najavljen za PlayStation 5

Sony je na svoji konferenci za PlayStation 5 pošteno razveselil vse privržence Final Fantasy franšize. Ta je svoj zadnji glavni del, Final...

Five Nights At Freddy’s: Security Breach dobil prvi napovednik

Rad imam grozljivke, vendar pa nisem privrženec Five Nights At Freddy's iger. Razlog je preprost: ne maram tako imenovanih "jump scarov", ki...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!