AM4 podnožje bo podpiralo starejše serije procesorjev

S prihajajočo serijo Ryzen procesorjev se bo AMD posvetil zahtevnejšim entuziastom igričarskega trga. Kaj pa se bo dogajalo v nižjem in srednjem rangu? No, AMD bo tam očitno nadaljeval s prodajo procesorjev serije FX in A.

Namesto umike s trga bodo serijo FX enostavno ponudili po bolj atraktivnih cenah. Podobno bo veljalo tudi za A serija APU-jev, ki bodo segmentirani v nizkocenovne produkte. AM4 podnožje bo podpiralo tudi obe starejši seriji in tako močno pripomoglo pri kompatibilnosti in atraktivnosti, saj bo omogočalo enostavno nadgradnjo na serijo Ryzen, če si bo uporabnik zaželel višje zmogljivosti. Sicer iz dosedanjih govoric ni možno natančno razbrati, ali bo na AM4 podnožjih podprta tudi serija FX, bo podnožje podpiralo 7 generacijo čipov A-serije.

Odločitev je smiselna, saj bo AMD ob izidu Ryzen serije moral izpolniti povpraševanje, kar jim bo po zaslugi visokih pričakovanj težko uspelo.

Ryzen po zagotovo imel ogromen vpliv na zmanjšanje SKU-jev v nižjih segmentih. V času 6-12 mesecev bodo po pričakovanjih vsi produkti počasi zamenjani z Ryzen serijo procesorjev z 4 – 8 jedri. Ampak nizko/srednje cenovni trg je še vedno prevelik, da bi ga enostavno ignorirali ob izidu Ryzen-a, zato bo sploh FX serija še vedno ostala atraktivna v tem segmentu.

 

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime