Lestvica najboljših PC iger – Januar 2017

V lestvici najboljših iger si vsak mesec ogledamo pet najboljših PC iger, ki so izšle v tem mesecu. V obzir vzamemo le polne izide in tako igre v razvoju oziroma igre v zgodnjem dostopu, alfi ali beti ter dodatki ne pridejo v poštev.

Čeprav smo izpustili nekaj mesecev prejšnjega leta, smo z januarjem smo pričeli novo leto. Kakšen je bil prvi mesec? Sicer bolj prazen, a vseeno smo dobili par uspešnic. Seveda vsi že veste za eno izmed njih, ampak a uganete tudi ostale?

5. Disgaea 2

Prva igra seznama se pridruži originalni Disgaea: Hour of Darkness, ki smo jo lanskega februarja dobili tudi na Steam-u. Čeprav ne gre za novo igro, jo lahko sedaj prvič preizkusimo tudi na osebnih računalnikih. Podobno kot prvotna predelava, je tudi dvojica na Steam-u dobila ime Disgaea 2 PC, a je za razliko od slednje združljiva tudi z Mac sistemi in Steam “mašinami”. Igrate kot Adell, kateri je pomotoma ugrabil princeso iz tako imenovanega “Netherworld-a”. Vaša naloga je, da jo vrnete domov, kjer nato skušate opraviti s tamkajšnjim vladarjem in razbiti prekletstvo sveta. Odlična strategija, ki nudi več kot 100 ur igranja in kjer se zlahka pogreznete v fantazijski svet.

4. Warhammer 40,000: Sanctus Reach

Z novo igro v seriji Warhammer smo dobili oboje – kvalitetno Warhammer igro in istočasno odlično potezno strategijo, vse zapakirano v isti izdelek. Sanctus Reach ima podoben občutek kot nekatere namizne igre, z rednimi posodobitvami, poslušanju igralske baze pa si je dobila kar nekaj privržencev. V času, kjer nekatere AAA igre prihajajo v skorajda nedelujočem stanju in z pregrešno drago ceno 60€, lahko za 30€ igrate povsem spolirano in 2GB veliko igro, ki deluje brezhibno in ima par odličnih mehanik.

3. Tales of Berseria

V Tales of Beseria sledite Velvet Crowe, mladi ženski s travmatično preteklostjo, ki se odpravi umoriti moža, ki ji je uničil življenje. A obstaja en problem. Ta možakar je zdaj spoštovan pomembnež, ki se ga drži tudi naziv rešitelj sveta. Med potovanjem se vam pridružijo tudi druge osebe, vsaka s svojo agendo, a vse veže skupni cilj. Rezultat tega je ena izmed najbolj zanimivih skupin, kar smo jih videli v vseh jRPG-jih doslej. Zelo osvežujoč prijem na standardni sistem “dobro proti zlu”, ki ga nemalokrat vidimo v današnjih igrah.

2. Detention

Igra na drugem mestu ni za vsakogar (no, čeprav jo lahko vsakdo preizkusi, ker je na voljo zastonj). Priporočam jo predvsem tistim, ki uživajo v dobri, globoki in težavni zgodbi in ki obožujejo nelinearno igranje. Zgodba je postavljena v 70. leta v Tajvan, gre pa za point & click avanturo z elementi nadnaravnega, kjer moraš čim prej priti do cilja. Zgodba je zanimiva in tudi glasbena podlaga je kot nalašč za igro tega tipa. Kot sem dejal, je na voljo zastonj, tako da če vas je ta kratek opis pritegnil, jo lahko zastonj preizkusite. Ne bo vam žal.

1. Resident Evil 7 – Biohazard

Najnovejše nadaljevanje serije Resident Evil, kjer smo lahko prvič preizkusili prekositi grozovite pošasti v prvoosebnem pogledu in s pomočjo virtualne realnosti. Prav tako se je Biohazard vrnil z grozo, ki je serijo naredila tako uspešno. S pridihom Outlast-a in Teksaškega pokola z motorko smo dobili pravi hit, ki ga bo vsak navdušenec nad originalnimi Resident Evil igrami preigral z nasmeškom na obrazu. Ima vse, kar je značilno za dobro grozljivko – solidnega protagonista, zapomljive, srhljive antagoniste in ravno pravšnjo merico grozljivih trenutkov, da vam postavijo kocine na hrbtu pokonci. A vseeno moramo priznati, da vse ni čisto idealno. Proti koncu se tempo nekoliko pohitri in skrivalništvo in premišljeno porabo streliva zamenja manj napeto, bolj akcijsko naravnano igranje. Vseeno gre za najboljšo igro v letošnjem januarju, ki je vnesla upanje v “propadajočo” serijo, ki je svoje dno dosegla z lansko co-op streljačino Umbrella Corps.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime