RRRE bo dobil Formula RR US

RaceRoom Racing Experience s prihodnjim tednom dobi novo posodobitev, ki bo prinesla tudi novo dirkaško serijo, imenovano Formula RaceRoom US. Formula RR US sloni na resnični seriji IndyCar, dirkalnik pa poganja prisilno polnjeni 2.2 litrski V6 agregat z močjo 675 KM in 408 Nm navora. Omejevalec vrtljajev je nastavljen na dobrih 12 tisoč obratov, moč pa se na kolesa prenaša preko 6 stopenjskega menjalnika. Prestave menjamo  s prestavnimi ročicami ob volanu.

Avtor: skopusnik

Najmanjša dovoljena masa skupaj z voznikom znaša 785 kg. Formula RR US ima izjemno aerodinamiko, teoretično največji pritisk k tlom pri 322 km/h pa znaša kar 3000 kg. Ponaša se tudi z dodatno močjo za pomoč pri prehitevanju Push to Pass, ki prinese dodatnih 60 KM. Ta moč je na voljo 20 sekund, dirkač pa jo lahko uporabi največ 10-krat na dirko.

Novega bolida se bodo najbolj razveselili oboževalci ameriške serije Indy Cars, saj gre za nelicencirano kopijo dirkalnika Dallara DW12 z aerodinamičnim paketom za “road” dirke. Verjetno so se za ta paket odločili, ker v simulaciji kronično manjka ovalov na katerih bi drugi aerodinamični paket prišel v poštev.

 

Formula RaceRoom US preview

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime