Logitech v prodajo dal prvo 4K spletno kamero

Če smo pošteni, le redko-katera oseba RESNIČNO potrebuje spletno kamero s 4K podporo. Večini ljudi so dovolj že osnovne, ki so večinoma že vgrajene v notesnike, tablice ter telefone, prav tako pa se jih da dobiti za okoli 30€.

A kaj, če resnično potrebujete dobro kamero? Ne le dobro, ampak odlično 4K kamero z ostro sliko in koristnimi funkcijami. Logitech upa, da bo njihova nova Brio (prva 4K kamera) spletna kamera uspela uresničiti visoka pričakovanja. Do sedaj se je za 4K kvaliteto moralo poseči po “standardnih” kamerah s ceno 300+€, kot sta na primer Sony Alpha A7S II in Panasonic Lumix G80. Brio je namesto tega na voljo za dobrih 200$ oziroma 230€.

Seveda 4K video ni edina stvar, ki jo Brio nudi. Omogoča tudi 1080p snemanje v gladkih 60 sličicah na sekundo. Do sedaj se z isto, gladko “izkušnjo” večina spletnih kamer lahko pohvali le pri snemanju v 720p.

logitech-brio-2.jpg

Brio premore tudi 5x digitalni zoom, HDR za svetlejšo sliko in opcijo za digitalno obrezovanje, kjer si lahko izberete 65, 78 ali 90 stopinjsko vidno polje.

Zadnja opcija je koristna za uporabnike računalnikov z operacijskim sistemom Windows 10. Brio lahko namreč avtomatično zazna vaš obraz in vas prijavi v operacijski sistem, brez da bi se morali dotakniti tipkovnice. Seveda zelo koristna opcija za nekatere, a hkrati morate paziti, da se računalniku ne približa nekdo z natisnjeno sliko vašega obraza (šala, da ne bo neprimernih komentarjev).

Še dobro, da Brio nudi toliko drugih funkcij, saj ravno glavne (4K video) trenutno morda za prenos v živo ne boste mogli uporabljati. Trenutno je Vidyo edini klient, ki podpira konferenčne klice v 4K kvaliteti. Seveda je 1080p na voljo v večini drugih programih, kot so Skype, BlueJeans in Cisco in prav tako vam za prenos v živo v 4K kvaliteti preostane YouTube. A če kamere ne želite uporabljati za prenos v živo, pa to seveda ni nikakršna ovira.

Kmalu bo na naši strani na voljo tudi podroben test.

Več informacij je na voljo na Logitech Brio spletni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime