Fanatec z novo simracing opremo

Pred mesecem dni je nemški proizvajalec simracing opreme Fanatec oznanil, da je možno kupiti novo različico njihovih zelo popularnih pedal CSPv3 (Club Sport Pedals v3). Gre za nadgradnjo prejšnjih pedal, imenujejo pa se CSP v3 Inverted, saj je postavitev pedalov za sklopko in zavoro obrnjena. Prvotno so jih razvili za njihov simulator varne vožnje in se nato odločili, da komplet še izboljšajo in ponudijo uporabnikom.

Če odmislimo dodatno konstrukcijo, v katero so vpeli obrnjena pedala, gre  na prvi pogled za skoraj identična pedala, kot so CSPv3. Pri bolj podrobnem pregledu pa lahko vidimo, da je bilo spremenjenih kar nekaj delov. Hod in obnašanje pedala za sklopko sta zaradi obrnjene postavitve spremenjena, prav tako je drugačen hod pedala za zavoro. Prednameščen je blažilnik na zavori, razdalja med pedali pa je večja. Povečali so tudi površino plošče na kateri med vožnjo sloni peta, pod obrnjeni stopalki pa so dodali še dodatno ploščo. Stopalka za plin in ostale funkcionalnosti ostajajo nespremenjene. Na stopalki za zavoro je še vedno možnost nastavljanja trdote oz. hoda, pritisk pa zaznava preko LoadCell senzorja.

Površinska velikost ostaja identična kot pri navadni različici, za večjo stabilnost konstrukcije pa sta dodani še dve tački, ki zmanjšata možnost prevračanja pedalov, če niso fiksno pritrjena v vaš simulator. Ker CSPv3 pedala že poznamo in imajo zelo malo slabosti, ne dvomim, da bodo tudi nova pedala navdušila uporabnike. Gre pa že v začetku pograjati ceno CSPv3i, saj je le-ta višja za 240€ od navadnih CSPv3 in trenutno znaša 600€.

 

Pred dnevi so napovedali izid nove različice njihove volanske baze, ki sedaj nosi ime CSW v2.5 (Club Sport Wheelbase). Podjetje je s podrobnostmi zelo skopo, omenili pa so, da so izboljšali elektroniko, vgradili nov FFB motor ter izboljšali hlajenje. Najbolj pritegne informacija, da je v bazi nov FFB motor, vendar glede na specifikacije ne gre za nič pretresljivega, saj moč in navor ostajata enaka. Tudi vizualno ostaja nova baza enaka prejšnji, na sprednji strani je bil dodan samo vgraviran logotip podjetja.

Podjetje za letošnje leto napoveduje še nekaj drugih novih izdelkov, najbolj pa vsi seveda pričakujemo volan z neposrednim prenosom (Direct Drive wheel).

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime