Sedite zdravo, predstavitev UVI CHAIR Devil

UVI nam ponuja 4 različne modele stola. Najcenejši model sliši na ime UVI CHAIR BLACK in je primarno mišljen za uporabo v pisarni. Od ostalih modelov se razlikuje v tem, da ni oblečen v usnje, ampak tkanino. Prednost tkanine je ta, da lahko na stolu sedite brez majice in se nanj ne boste “nalimali” kot pri usnjeni alternativi. A slabša stvar tkanine je, da bodo v primeru nezgode s hrano ali pijačo na stolu ostali madeži. Drugi model sliši na ime UVI CHAIR STYLER, po izgledu in sestavnih delih je povsem enak modelu UVI CHAIR DEVIL RED. Edina razlika med njima je barva. STYLER je zelene barve, medtem ko je DEVIL RED (kot lahko sklepate že po imenu) rdeče barve.Stole lahko preizkusite v Ljubljani, podjetje AIM-HIGH D.O.O (Stegne 33). Kupite jih lahko pri vseh večjih trgovcih, kot so Eigre.si, Mimovrste, BigBang, 3xbe, Enaa

Najprestižnejši model se glasi UVI CHAIR GAMER. Od ostalih modelov se razlikuje v tem, da ima ojačan spodnji del stola, dodatne nastavitve naslonjala za roke, za 1,5cm debelejšo peno in dodatni multifunkcionalni mehanizem, ki omogoča zaklep nagiba, kar pomeni, da lahko “zaklenete” kot nagiba. Danes vam bom predstavil srednji model DEVIL RED.

Najprej se dotaknimo samega pakiranja in sestavljanja. UVI stoli so pakirani v škatli dimenzij 85x32x65. Škatla tehta dobrih 19 kilogramov. Vsi deli so zapakirani z dodatno zaščito, ki poskrbi, da ne pride do prask, trganja tkanine ali drugih poškodb produkta. Zraven stola je priložen tudi list s spletnim naslovom, kjer se nahajajo navodila za sestavo. Ta so napisane v slovenščini in po korakih lepo razložijo, kako sestaviti stol. Kljub temu, da sem prvič v življenju sestavljal gaming stol, mi je to uspelo v pičlih 20 minutah. Naj omenim še, da ob stolu prejmete tudi ključ, ki je edino orodje, potrebno za sestavo.

Model UVI RED DEVIL je oblečen v usnje, ki poskrbi za udoben občutek, lahko čiščenje z vodo in res lep izgled, pod njim pa se skriva zelo mehka pena. Proizvajalec stolov je pri izdelavi zahteval, da je za polnjenje uporabljena kvalitetna pena in ne reciklirano, nizko-kvalitetno polnjenje, ki ga uporabljajo pri ceneni ponaredkih. Povedati moram, da sem do sedaj vedno imel navaden pisarniški stol in razlika v kvaliteti med mojimi dosedanjimi stoli in UVI RED DEVIL je ogromna. Kljub temu, da čez vikende preživim na stolu tudi po 6 do 8 ur, pena poskrbi za trajno udobje in preprečitev bolečin v zadnjici ter trtici. Za dodatno udobje pri sedenju skrbita tudi dva ledvena upora in vzglavnik. Sam ledvene upore ne uporabljam (zaradi mojega načina sedenja), a vseeno lahko izpostavim, da lahko njeno višino nastavite povsem po lastnem okusu.

Kot večina stolov, imajo tudi UVI stoli nastavljivo višino. Višina razmika se giblje okoli 8 centimetrov in omogoča prilagoditev glede na vašo višino in višino mize, za katero sedite. Kot sem že izpostavil na samem začetku, ima model GAMER še dodatne nastavitve. In sicer multi-funkcijski mehanizem, ki omogoča zaklep nagiba. Ko že govorimo o samem nagibu, vam bom pokazal zanimivost, ki jo stol prinaša. Za razliko od mojih dosedanjih stolov, ki so omogočali nagib za le nekaj več kot 90 stopinj, UVI stol omogoča nagib do 180 stopinj. Povsem se zavedam, da ta funkcija ni nekaj, kar nas večina potrebuje, ampak presenetljivo pride nagib okoli 150 stopinj zelo prav pri gledanju filmov ali serij.

Naslednja pomembna stvar so naslonjala za roke. Vsi UVI stoli imajo možnost nastavitve višine naslonjala za roko, kot tudi možnost nastavitve smeri, v katero so naslonjala obrnjena. Na voljo imate tri opcije – poravnava v desno, levo, notri ali navzven. Osebno tega nisem uporabljal, ker imam zelo veliko mizo, na kateri med uporabo računalnika slonijo moje roke, ampak ta funkcija zna biti za nekatere osebe zelo uporabna – postavitev levega naslonjala naravnost in desnega v levo omogoča udobno postavitev rok v primeru, če imate manjšo mizo ali uporabljate prenosnika. Še več dodatnih nastavitev naslonjala nam je dostopnih pri modelu GAMER, kjer lahko naslonjala premikamo še naprej in nazaj.

Zadnja stvar, ki bi jo rad izpostavil je kletka. Stol ima ob obeh nogah ter ramenih tako imenovane krila, ki skrbijo, da smo v stol pritrjeni. Povsem razumem, da nekatere ljudi to moti, saj te stol dobesedno objame in ti prepreči sedenje v čudni pozi – stol te prisili, da sediš v najbolj zdravem položaju za svojo hrbtenico. Še vedno lahko na njem sediš z nogo pod zadnjico, kot nas večina gamerjev počne že celo življenje, ampak tako jaz kot tudi proizvajalec stolov vam predlagamo, da sedite v pravilni pozi –  vaša hrbtenica vam bo kasneje v življenju zelo hvaležna.

S tem smo prišli do konca predstavitve prvega slovenskega gaming stola znamke UVI eSports. Za konec bi se dotaknil še cene in prednosti samega stola. Cene se gibljejo med 230€ in 320€, a ob tem ne pozabite, da ga boste lahko uporabljali 5,6,7 ali celo 10 let ter dejstva – če ste gamer ali pa svoje delo opravljate na računalniku – na dan presedite 5 do 10 ur in pomembno je, kje in kako sedite.

Glavna prednost UVI stolov pa je seveda ta, da so produkt slovenskega podjetja, kar pomeni, da vam je proizvajalec v primeru problemov, reklamacij ali vprašanj vedno na voljo. S tem se izognete dodatnim pošiljanjem stvari v tujino in si prihranite marsikatere muke. Za dodatne informacije obiščite njihovo spletno stran uvichair.com.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. Ta stol ne more biti plod razvoja slovenskega podjetja . Pred približno petimi leti sem v Harvey Normanu kupil IDENTIČAN stol poljskega podjetja (lahko posredujem sliko , če kdo želi) . Stol se imenuje DX RACER in cena mu je bila okrog 250 E .

    • Super, se pravi lahko dobite trenutno kvaliteten stol 30€ ceneje in če pride do reklamacije lahko to urejate v Sloveniji, jaz osebno tukaj vidim samo pozitivne lastnosti 😉 lp

  2. Pred mesecem dni sem kupil UVI Chair Gamer in nikoli prej se nisem počutil tako udobno kot sedaj. Hrbet manj trpi ob večurnemu sedenju za pc in med gledanjem filma ko je naslonjalo nastavljeno bolj nazaj preprosto zaspiš. Vredno nakupa in vložek za katerega bo hrbtenica hvaležna čez leta.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime