Star Citizen se seli na Vulkan

Že kar nekaj časa je minilo, odkar je Chris Roberts napovedal uporabo DX12 v igri Star Citizen, ampak zaradi velikih razočaranj, ki so ga prinesle igre s podporo novega DX12, se je podjetje odločilo za skok na t.i Vulkan.

Zakaj taka odločitev?

Cloud Imperium Games so seveda zelo dobro premislili odločitev prestavitve z DX12 na Vulkan. Povedali so, da ima Vulkan kar nekaj prednosti in da je veliko boljša odločitev v današnjih časih že samo zaradi tega, ker ne sili uporabnika v nagraditev računalnika na Windows 10. Vulkan API se lahko uporablja na operacijskih sistemih Windows 7/8/8.1/10 in celo Linux.

Poleg tega se je Chris Roberts še pohvalil, da trenutno lahko njihova igra obvlada kar 100.000 različnih predmetov in to na čistih 60FPS-jih in več (seveda ni omenil, o kakšnem sistemu je bilo govora). Seveda gre vseeno za velik dosežek in verjamemo, da marsikdo že nestrpno čaka izid te zelo ambiciozne igre.

Vaša reakcija na članek?

NedeljskiH60
NedeljskiH60
Že od malih nog je igranje video iger vsakdanje opravilo. Najbolj me navdušujejo MMORPG, ARPG in RPG zvrsti, za to pa so krive večne legende World of Warcraft, Diablo 2 in Gothic 1. Poleg posedanja za računalnikom in igranjem iger rad poslušam glasbo in tudi kakšno odigram na bobne. Moja želja je, da bi mladi igričarji lahko brali novice v svojem maternem jeziku.

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime