Pregled – Need For Speed Underground 2

Govora je seveda o igri Need For Speed: Undergroud 2. Dobili smo jo lahko za platforme PC, PlayStation 2, PlayStation Portable, Xbox, Nintendo DS, GameCube, Game Boy Advance, oskubljena različica igre pa se je znašla tudi na mobilnih telefonih. Tako kot svoj predhodnik je bil tudi drugi del igre zelo uspešen in v svetovnem merilu je bilo prodanih več kot sedem milijonov kopij.

Igra ima okvirno zgodbo, vendar ta med samim igranjem ni kaj preveč opazna. Na začetku se znajdemo v mestu Olympic, ki je naše dirkališče v prvem delu Underground. Našega protagonista po zmagi v dirki z Nissan Skyline-om GT-R bočno popolnoma razbije Hummer H2, ki ga vozi neznanec. Prevrtimo čas naprej za šest mesecev in znajdemo se na letališču v mestu Bayview, s ključi Nissan-a 350Z, ki nam ga posodi prijateljica Rachel Keller. Po kratki vožnji skozi mesto se znajdemo pred pomembno odločitvijo izbora prvega avtomobila in s tem začnemo s svojo misijo postati najboljši dirkač v mestu Bayview.

Torej, zakaj je bila ta igra tako posebna? Najprej lahko začnem kar s samim mestom, kjer se igra dogaja. Mesto Bayview je razdeljeno na 5 okrožij, vsako od njih pa ima značilne lastnosti resničnih predelov Združenih Držav Amerike. Mesto je precej veliko in po njem lahko prevozimo kar nekaj kilometrov preden pridemo do začetka kakšne dirke.
V dirkačini kot je Need For Speed je seveda največ poudarka pričakovati na avtomobilih in verjemite mi, od vseh, tudi kasnejših delov te franšize, ima Underground 2 največjo paleto možnosti spreminjanja in predelovanja jeklenih konjičkov. V igri lahko najdemo 32 različnih vozil, katerih večino ste lahko še pred leti kar pogosto videli na cesti. Paleta avtomobilov se razteza od Peugeota 106 pa tja do Nissan-a 350Z, Mitsubishi Lancer Evolution-a in podobnih. Kot zanimivost, v to igro so vključili tudi 3 SUV vozila, in sicer, Cadillac Escalade-a, Lincoln Navigator-ja in Hummer-ja H2.

Vsem vozilom v igri je mogoče predelati skorajda vse. Dobesedno. Na začetku so naše možnosti predelovanja dokaj omejene, saj je treba dele »odkleniti«, vendar se to dokaj hitro spremeni.
Sistem predelovanja vozil temelji na štirih različnih kategorijah; performance, body, car specialities in graphics. Vsaka od teh kategorij za naše vozilo pomeni drugi način predelovanja. Tako lahko v performance shop-u npr. predelamo vse pod »haubo«, od samega motorja, menjalnika, prenosa moči, vzmetenja pa tja do turbine in seveda vsem znanega »nitrota«.

V body shop-u lahko zamenjamo večino pločevine, prednje in zadnje odbijače, na avto nataknemo »spojler«, strešne zračnike, menjujemo platišča in še bi lahko našteval.

V car specialities shop-u najdemo bolj podrobne predelave vozila, kot so neonske luči, hidravlični sistemi vzmetenja, zvočniki in ojačevalci, ki jih damo v prtljažnik, prednje žarnice, indikatorje hitrosti itd.

V graphics shop-u lahko naš avtomobil prebarvamo, nanj nalepimo različne dizajne, prebarvamo lahko tudi platišča, izpuh in podobno.

Ko smo zaključili s predelavo naše krste na štirih kolesih se lahko lotimo dirkanja po mestu Bayview in končno postanemo najboljši voznik v mestu.
Dirke so razdeljene na več različnih kategorij, od standardnega dirkanja v krogih, sprinta (od A do B), drifta in drag-a (dirka po ravnini), do nekaj novih kategorij, ki jih spoznamo v tej igri, npr. Street X, outrun in URL.

Največji pomen je na dirkah tipa URL, ali s celimi besedami »Underground Racing League«. Gre za pokalni način tekmovanja, ki poteka na zaprtih dirkališčih ali na zaprtem delu letalske steze, s katerim se dvigamo navzogr po lestvici dirkačev.

Igra je za svoje čase zelo, zelo dolga, saj vam lahko vzame preko 50 ur igralnega časa, da jo zaključite, če bi radi končali prav vse preizkušnje pa lahko računate na vsaj 100 ur dirkanja po mestu.
Need For Speed Underground 2 je skratka zelo obsežna igra, narejena za ljubitelje hitrih avtomobilov in arkadnega stila dirkanja. O njej bi lahko razpredal še naprej, vendar svetujem, da jo, če je še niste, preizkusite kar sami in tudi vi poskušate postati najboljši voznik mesta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime