Pregled – Call of Duty 2

Po brskanju po moji knjižnici iger sem naletel na dragulj starih »cajtov« prvo-osebnih streljačin. Leta 2005 je namreč luč sveta ugledala vsem dobro znana druga inačica igre iz franšize Call of Duty, poimenovali so jo kar s številko 2. Igra je izšla za platforme Microsoft Windows, Xbox 360, OS X, leto kasneje pa smo jo lahko našli tudi na mobilnih telefonih. Po izidu in odličnem sprejemu prvega dela so se pri Activisionu kakopak odločili, da je potrebno narediti še enega. Poglejmo in povejmo kaj so ustvarili razvijalci studia Infinity Ward.

 

Zgodba
Zgodba je sestavljena iz treh delov in se dogaja v časih druge svetovne vojne. Tako smo skozi igro postavljeni v čevlje ruskega, ameriškega in dveh britanskih vojščakov. Skupno lahko preigramo 27 »misij«, ki se dogajajo v mrzli Rusiji, peščeni Severni Afriki in okupiranih obalah Normandije v Franciji.

Na začetku je naš protagonist vojak Vasili Koslov, ki je na začetku zadolžen za držanje obrambnih linij v Moskvi pred napredujočimi silami Nemčije. Kasneje se znajde v Stalingradu in tam od septembra 1942 do januarja naslednjega leta pomaga pri izrinjanju nemških sil iz te bele pokrajine.

Po bitkah v ledeno mrzli Rusiji nas igra preseli v peklensko vročo Severno Afriko, kjer skozi oči vodnika Johna Davisa, člana 7. oklepne divizije, skušamo nemškim silam z uničevanjem zalog in »municije« preprečiti nadalnje okupiranje in jih čim bolj zdesetkati. Del te zgodbe je tudi znana bitka pri El Alameinu, kjer so takratne sile prvič porazile nemški »blitzkrieg«.

Proti koncu eno-igralskega načina igre se znajdemo na obalah Normandije in se v čevljih naddesetnika Bill-a Taylor-ja, člana 2. Ranger bataljona, pridružimo ameriškim silam v bitki na Dan D, 6. junija 1944 in skupaj z ostalimi vojaki prebijemo nemške utrdbe in zavzamemo severni del Francije.

Igralnost
Igra se od prvega dela močno razlikuje, predvsem zaradi sistema obnavljajočega se stanja življenja, bojevanja z velikim številom svojih in nasprotnih vojakov, zelo realističnih zvokov bitk in seveda po grafični podobi, ki je za takratne čase zelo napredna. Uporabljamo lahko ogromno število pištol, pol-avtomatskih in avtomatskih pušk, nekajkrat pa imamo celo možnost uporabljati proti-tankovski 88 milimetrski top, proti-letalsko baterijo, v dveh »misijah« pa se znajdemo celo za volanom tanka. Če si želite skozi zaslon realistično občutiti kako je, ko vas in vašo ekipo obstreljujejo, vam svetujem, da se igre lotite kar na najvišji težavnosti, saj je šele takrat potrebno zares taktično in preudarno prestreljati svojo pot skozi misije.

Zaključek
Kot celota je Call of Duty 2 resnično odlična streljačina, ki je bila za razvijalce Infinity Warda takrat kar velika prelomnica. Kombinacija dobre bojne mehanike, zvokov, grafike in načina poteka igre nas lahko kar zasidra na stol in pred računalnikom ali konzolo naslednjih nekaj ur preživimo skupaj z vsemi temi elementi druge svetovne vojne.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime