Corsair nam prinaša RGB Vengeance pomnilnike

Ja, seveda, tudi pomnilniki (RAM) imajo po novem RGB LED osvetlitev. Lansko leto se je začela doba RGB osvetlitve v računalnikih. Najprej grafične kartice, ohišja, kasneje še matične plošče in vodni hladilniki. No pred kratkim pa seveda še pomnilniški moduli. Zakaj pa ne.

Sam modul nima nobenih dodatnih kablov, saj so RGB LED lučke vgrajene kar v sam pomnilnik, uporabnik pa lahko le te upravlja s pomočjo programske opreme “Corsair’s Link“. Kompatibilni so z širokim naborom Intelovih DDR4 matičnih plošč, od Z270, Z170 in pa tudi X99, vsak teden se dodajajo v izbor tudi nove plošče. Kar se pa tiče nove Ryzen platforme, bodite brez skrbi, tudi to ima Corsair planirano za bližnjo prihodnost.

Corsair Vengeance RGB

Pomnilniki so kompatibilni tudi z drugimi programskimi orodji za upravljanje z lučkami na matičnih ploščah. Gigabyte je prvi, ki je ponudil podporo preko svojega programa “RGB Fusion“, kateri dovoljuje, da se pomnilnik sinhronizira s samo matično ploščo. Brez dvoma pa se bodo takšni podpori kmalu pridružili tudi drugi izdelovalci matičnih plošč.

Ta trenutek nam Corsair ponuja Vengeance RGB pomnilnike v štirih različnih paketih:

  • Corsair Vengeance RGB 16GB DDR4-2666: $170
  • Corsair Vengeance RGB 32GB DDR4-2666: $340
  • Corsair Vengeance RGB 32GB DDR4-3000: $305
  • Corsair Vengeance RGB 64GB DDR4-2666: $680

Najbrž ste opazili, da je 32GB DDR4-3000 paket cenejši od počasnejšega 32GB DDR4-2666. Razlog je, da ima počasnejši tudi nižjo latenco (CL15) v primerjavi z hitrejšim (CL16). Kmalu bo na izbiro še mnogo več izdelkov.

Corsair Vengeance RGB v delovanju

Vse kaže na to, da igričarji obožujejo RGB LED osvetlitev. Do pred kratkim je bil pomnilnik ovira, vendar se tudi to počasi spreminja. Prvi taki pomnilniki so bili izdelani pri podjetju G.Skill že v mesecu decembru prejšnjega leta. Veseli me, da počasi dobivamo vedno več izbire tudi na tem področju.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime