“AMD Ryzen balanced” za Windows 10

Že od izida procesorjev Ryzen je AMD priporočal uporabo Windows 10 profila “Visoka učinkovitost delovanja (high performance)”, ki pa ni kaj prida varčen. Ker to ni bila najboljša rešitev in popravka ni bilo na vidiku, so se pri AMD odločili, da izdajo svoj profil porabe, ki bo omogočil boljši kompromis med porabo in zmogljivostjo. V zavihku “možnosti porabe energije” ga najdete pod imenom “AMD Ryzen Balanced” (po namestitvi novega Chipset gonilnika). Vredno je omeniti, da AMD-jev profil vzdržuje budna vsa jedra, namesto da bi jih izklapljal, kot je to počel Windows (Uravnotežen način).

Ryzen uporablja novo tehnologijo SenceMI, ki omogoča procesorju prilagoditve voltaže in frekvence glede na potrebe. Te spremembe potekajo v delčku sekunde in veliko je odvisno od tega, ali jim profili to dopustijo ali ne. Običajni Windows “Uravnotežen način” ima nastavljene višje pragove in daljše časovnike za prehode med P-stanji. Kot posledica so pri AMD-ju priporočali uporabo Windows 10 profila “Visoke učinkovitosti delovanja”, saj je sistem tako lahko hitreje prilagajal frekvenco.

Nov “AMD Ryzen Balanced” te pomanjkljivosti odpravi. Omogoča ohranitev varčevalnih funkcij, ob tem pa procesorje Ryzen po zmogljivosti popelje tudi blizu profila  “Visoke učinkovitosti delovanja”.

Prav tako je v grafu zgoraj vidno, da glede na “Uravnotežen način” prinaša nekaj dodatnih odstotkov zmogljivosti v igrah. Slednje bo nedvomno razveselilo marsikaterega igričarja med vami.

Vsi lastniki Ryzen procesorjev boste morali za njegovo uporabo posneti nove AMD Chipset gonilnike, ki jih najdete TUKAJ.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime