Največji letošnji Hearthstone turnir uspešno zaključen!

Po nekaj dneh dežja je na dan HearthSlovenija LAN turnirja, 29. 4. 2017, posijalo sonce. To se je opazilo predvsem pri igralcih, ki so kljub rani uri zbora bili polni energije in pripravljeni na zmage. V ABC HUB-u, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma sredi Ljubljanskega BTC, smo se zbrali ob 9.00. Lokacija je ponudila vse, kar smo organizatorji potrebovali, saj smo imeli na voljo tako oder kot veliko sobo za igralce, kjer je potekala velika večina iger. Tam smo med drugim poskrbeli tudi za to, da so igralci in obiskovalci imeli ves čas na voljo prigrizke, sadje, sokove in vodo, ter za razporeditev, pri kateri so mnogi, ki so prišli navijat za svoje prijatelje ali pa samo pogledat, kaj se dogaja, imeli dober pogled na igre iz stolov in vreč za sedenje. Do 9.30 je potekal check-in tekmovalcev, kjer je vsak izžrebal svojo pozicijo v skupinskem delu tekmovanja, s katerim smo kot načrtovano začeli ob 10. uri.

Celotno tekmovanje je potekalo zelo tekoče – brez opaznih težav z internetno povezavo in brez problemov med igralci. Kot administrator tekmovanja nisem niti enkrat potreboval poseči v tekmovanje in videlo se je, da med igralci vlada prijateljsko vzdušje. Ves čas so imeli na voljo pregled rezultatov, ki so se ob mnogih zaigranih igrah hitro spreminjali. Po končanem skupinskem delu smo naredili 45 minut odmora, da so si igralci nekoliko spočili, nato pa nadaljevali z zaključnimi boji najboljših 16. Večina je takoj po odmoru že nadaljevala, nekateri pa so morali počitek podaljšati še za dobre pol ure, saj se je turnir v League of Legends 1v1, ki smo ga gostili hkrati s Hearthstone turnirjem, zaradi velikega števila prijavljenih nekoliko zavlekel.

Takoj ko je bilo mogoče, smo pripravili oder za zaključne boje Hearthstone turnirja, ki smo jih prenašali tudi na spletni televiziji twitch.tv, kjer nas je ves čas spremljalo več kot 30 gledalcev. Finalni dvoboj se je nekje okoli polnoči končal z zmago Grimmjowa, kar je bilo nekoliko kasneje, kot smo načrtovali, vendar zaradi zamude na odru in premajhnega števila igralnih naprav drugače ni šlo. Pripravili smo namreč 12 naprav, kar je pomenilo, da ob 32. prijavljenih igralcih ni bilo mogoče, da bi jih hkrati igrala polovica. Zato bomo naslednjič poskrbeli, da bo naprav vsaj 16, saj lahko tako občutno skrajšamo čas tekmovanja. Sponzorji so nam omogočili, da smo razdelili nagrade, kot jih najverjetneje za tak turnir pri nas še ni bilo, saj smo med najboljše podelili kar dva gaming stola, dve tipkovnici, dvoje slušalk, miško in več podlog, prav tako pa je vsak udeleženec prejel darilo, ki je precej preseglo vrednost prijavnine. Zaključne boje Hearthstone turnirja si lahko ogledate na youtube kanalu HearthSlovenija: https://www.youtube.com/channel/UC_HI3CxzHxd8OTeI8TPimUw finalni boj pa najdete spodaj!

Dogodek je pritegnil medijsko pozornost, saj sta nas obiskali ekipi 24ur in Planet tv, ki sta naredili prispevek o dogodku in o e-športih ter njihovi neverjetni priljubljenosti.

Članek 24ur: http://www.24ur.com/novice/znanost-in-tehnologija/z-igranjem-racunalniskih-iger-sluzita-bolje-kot-povprecen-slovenec.html

Članek Planet tv: http://www.planet.si/zabavno/zanimivost/video-mlada-slovenca-dobro-zasluzita-z-igranjem-igric-fotka.html

1. GrimmjowUVI CHAIR BACK IN BLACK + Tipkovnica Roccat Skeltr + power bank
2. LaughingLama – UVI CHAIR SIMPLE / OFFICE + Miška Roccat Kone XTD + power bank
3. CoupSlušalke Roccat Kulo7.1 +  tipkovnica SpeedLink Lamia + power bank
4. MrcoRoccat Kulo 7.1 + power bank
5. Luklel – Slušalke Logitech G230 + podloga Logitech G230 + power bank
6. IllusionSpeedLink Fieris Illuminated ig.podloga + power bank
7. in 8. Greak, Richi (nista igrala tekme za 7. mesto) – Logitech podloga za miško G440 + power bank

Vljudno vabljeni na našo Hearthstone ligo -> https://hop.si/hs

Hvala PoceniPc.com za računalnike, UVI Chair, Logitech, Roccat za nagrade, IIyama G-Master za monitorja in NZXTju za odličen izgled naših računalnikov!

Album s slikami najdete na GAMING,si Facebook profilu (klikni me)!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime