Se bomo v Far Cry 5 igrali kavboje?

Velika igričarska konferenca E3 je le še dober mesec pred nami, vendar pa je iz Ubisoftovega tabora pricurljalo že nekaj zanimivih špekulacij. Tokrat bomo govorili o igri, nadaljevanju znane serije, Far Cry. Nov del te franšize bo enostavno imenovan Far Cry 5, najbolj zanimiv del pa je ta, da naj bi se dogajala v 19. stoletju na divjem zahodu. Kot kaže bomo dobili western na Far Cry način.

Govorice so se začele, ko so sporočili, da ob stari cerkvi v severnovzhodni Montani snemajo prizor za igro, ki je bila opisana kot “nadaljevanje obstoječe svetovne franšize”, z izidom septembra. Opazili so brezpilotnik, ki snema bojevanje dveh moških, in vlak, ki se pelje mimo slab kilometer za njima. Najverjetneje bomo ta prizor ugledali v napovedniku. Najprej so domnevali, da gre za igro Red Dead Redemption 2, vendar naj bi nas igra preselila na izmišljeno lokacijo – natančneje “Hope Country“. Jason Schreier, novinar za Kotaku, pa je naš največji dokaz, saj je ob vsakem pravilnem ugibu (da bo igra nov Far Cry) izjavil: “You guys are so good!” Schreier je precej priznan novinar iz sveta igric, ki ima pogosto informacije o igrah že pred njihovim izidom.

AK-47 najbrž ne bo del igre 🙂

Kot zadnji košček ugibanj pa se moramo premakniti nazaj, na začetek leta 2015, ko je Ubisoft izdal anketo, s katero so navdušenci lahko glasovali za naslednjo tematiko Far Cry igre. Ena izmed opcij je bila prav Western v 19. stoletju.

Uradna predstavitev igre bo na letošnji E3 konferenci, vključno z uradnim izidom igre. Najverjetneje bo izšla enkrat proti koncu letošnjega leta ali v začetku 2018. Vendar pa še vedno čakamo Ubisoftovo potrditev projekta.

Far Cry 3 je bil zame uspešnica, Far Cry 4 samo predelava prejšnjega dela, Far Cry Primal pa se mi je zdel precej prazen in, kljub lepi grafiki in raznolikim rastlinskim in živalskim vrstam, dolgočasen. Upam da nas bo Ubisoft letos presenetil in nam predal igro vredno svojega slovesa, ne samo nekaj kar bomo z veseljem preigrali.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime