Nvidia GeForce GT 1030 kmalu naprodaj

Ali je bil prisoten pritisk AMD-ja ali je to samo taktika Nvidi-je. Izšla bo nova grafična kartica, ki bo veljala za najcenejšo v seriji 1000 z arhitekturo Pascal, pod imenom GeForce GT 1030.

Fotografija na kitajski spletni strani (Expertview) prikazuje dejansko ponovitev Pascalove GP108 arhitekture. Ta naj bi bila v cenovnem razredu do 100 $. V ta rang sodi nizkocenovna AMD-jeva konkurentka z našitkom Radeon RX 550, ki je izšla prejšnji teden.

Pred dnevi pa so pricurljale na dan podrobnosti nove GeForce GT 1030, zato pa si poglejmo primerjavo med zgoraj omenjenima grafičnima karticama.

Primerjava med Radeon RX 550 in GeForce GT 1030

 

Zmogljivost ni zavidanja vredna, a številke kažejo na podobne lastnosti kot pri Nvidi-ini grafični kartici GTX 750 Ti. Za nezahtevne uporabnike je ta mala žverca več kot dovolj. Za tiste, ki pa si ne morejo privoščiti dražjih grafičnih kartic, je to solidna alternativna izbira. Bo pa potrebno precej znižati grafične nastavitve.

Kot smo že omenili, bo GT 1030 v nizko cenovnem razredu, prav tako bo po zmogljivosti sodila v razred low-end grafičnih kartic, kjer najdemo prej omenjeno AMD-jevo RX 550. Izid pa je napovedan 17. maja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime