Mid-Season Invitational 2017

Letos poteka v glavnem mestu Brazilije. Na samo tekmovanje so se uvrstili predstavniki vseh regij, oz. tisti, ki so zmagali kvalifikacije v svoji regiji in si priborili možnost nastopanja na glavnem turnirju –torej 13 ekip. Na kvalifikacijskem turnirju so se pomerile ekipe TSM, Rampage, Lyon Gaming, Virtus.pro, RED Canids, SuperMassive eSports, Dire Wolves, GIGABYTE Marines, Isurus Gaming in Flash Wolves.

3 ekipe od naštetih so se uvrstile na glavni turnir – ekipe TSM, GIGABYTE Marines in Flash Wolves.

Predtekmovanje

Ekipi TSM in GIGABYTE Marines sta se že srečali v 2. izločilni bitki in po 5 igrah so igralci ekipe TSM komaj strli dokaj nepoznano ekipo na svetovnem merilu. Ekipo GIGABYTE Marines pa je čakal looser bracket, v katerem so izločili turškega predstavnika SuperMassive eSports, s čimer so si zagotovili nastopanje med najboljšimi ekipami sveta. Medtem pa je ekipa Flash Wolves premagala SuperMassive eSports, ki so z GIGABYTE Marines igrali za mesto na glavnem turnirju in žal izgubili.

Vidni igralec

Potrebno je izpostaviti igralca ekipe GIGABYTE Marines. »Levi« je že v predtekmovanju blestel s svojim unikatno agresivnim jungle stilom, kar je kazal tudi v skupinskem delu, vendar to žal ni bilo dovolj za uvrstitev v izločilne boje. Njegova ekipa pa je lahko zadovoljna z res dobro predstavo in majhnim presenečenjem med svetovno elito.

KONČNI REZULTATI »Grup Stage«
Zmage(W) in porazi(L)
SKT1 8-2
Team WE 7-3
G2 4-6
Flash Wolves 4-6
TSM 4-6
GIGABYTE Marines 3-7

 

Boj za finale

Prvi polfinale je potekal 19. 5., v njem pa sta se udarili ekipi SKT1 in Flash Wolves. Kar pričakovano je SKT1 v seriji BO5 premagal Flash Wolves-e s 3-0. SKT1 je že po skupinskem delu izgledal kot favorit samega turnirja. Do takrat so izgubili 2 igri v celotnem tekmovanju in to proti Flash Wolves-om in Team WE.

Drugi polfinale je potekal 20. 5., v njem pa sta se pomerili ekipi G2 in Team WE. G2 je po kar povprečnem group stage-u le dosegel, kar jim ni najbolje uspevalo v tekmovanjih svetovnega merila, in sicer preboj v polfinale, kjer so igrali odlično, in malce nepričakovano razbili ekipo WE, ki jih je v grup stage-u kar dvakrat premagala. Z rezultatom 3-1 so se uvrstili v veliki finale. Kot zanimivost, G2 še nikoli ni zmagal nobene serije BO5 s tremi zaporednimi zmagami!

Finale

Danes pa pričakujemo veliki finale MSI-ja med G2 in SKT1.

Definitivno je SKT1 favorit, ampak upamo, da bo G2 prikazal dobro igro in da bomo videli vseh 5 iger. Finale se začne ob 20.00 uri. Obema ekipama želimo veliko sreče.

Zanimivost denarnega sklada za ekipe

Zanimivost glavne nagrade je še njen izvor. Ekipa, ki bo zmagala, bo prejela 250.000 $, plus 560.000 $, kar je 40 % od zbranega denarja za Conqueror Karma in Conqueror ward.

Vsaka ekipa, ki se je udeležila tega turnirja, bo prejela določen odstotek od prodaje skina in ward skina, ki sta skupno prinesla kar 1.400.000 $.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime