Pregled: OVIVO (PC)

Razvojna ekipa: IzHard
Založnik: Steam
Spletna stran: http://ovivogame.com/
Steam stran: http://store.steampowered.com/app/597700/OVIVO/
Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=KbqTzaINtP0&ab_channel=IzHardTeam%7COVIVOgame
Platforme: PC
Datum izida: 12. 5. 2017
Cena: 7,99 €


Kratek, a sladek pregled ravno tako kratke in sladke igre neodvisnega razvijalca. Za vse ljubitelje atmosferičnih platformerjev je tu OVIVO, prvenec indie razvijalcev s Steam imenom IzHard.
OVIVO ni mehanično zahtevna igra. Po črno-belem svetu lahko našo malo kroglico premikamo levo in desno, s pritiskom na preslednico pa kroglica preskoči svoje stičišče z dnom in se invertira tako pozicijsko kot tudi barvno. S pomočjo hitrih refleksov in enostavne fizike lahko tako s kroglico tudi skačemo in dosegamo nove višine oziroma nižine.

Če vaši refleksi niso več ravno na nivoju najstnika, tako kot žal situacija pri meni, se boste pri nekaterih delih pošteno namučili. Sama sem eno zelo specifično kombinacijo gibov morala ponoviti kar petdesetkrat, preden sem končno dosegla enega izmed treh grbov, ki jih je potrebno pobrati, da se nam na posameznem nivoju odpre izhod.

V pomoč orientaciji služijo zgolj manjše kroglice, ki jih poberemo, če se jim le dovolj približamo. Drugega načina, kako odkriti, kam točno se moramo podati, ni, kar je pri meni privedlo do nekaj manjših frustracij. Dejansko je celoten zemljevid, ki je na vseh nivojih skorajda že neka umetnina, razkrit šele, ko že dosežemo izhod, kar nam v primeru, da se res izgubimo, pomaga bolj malo.

Neke klasične linearne zgodbe v igri ne boste našli, kar pri takšnem tipu igre ni presenetljivo. Kot se za atmosferično igro spodobi, ta temelji bolj na kombinaciji vizualnega in zvočnega. Spremna glasba izpod peresa izvajalca Brokenkites je sproščujoča, po principu glasbe za jogo in meditacijo. Če bi ne imela toliko jeze s preigravanjem iste točke nivoja zaradi preslabih refleksov, bi igro mogoče tudi sama doživljala bolj sproščujočo.

Za vse ljubitelje mehanično nezahtevnih, a kljub temu izzivov polnih iger, po principu Limbo in Thomas Was Alone, bo OVIVO zagotovo dobra naložba … v kolikor niste prenagle jeze.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime