AMD brez pompa izdal nekaj informacij o Ryzen 3

AMD je potiho izdal nekaj informacij o seriji procesorjev Ryzen 3, ki bo namenjena predvsem ljudem z zelo nizkim proračunom.

Čeprav uradno še niso izdali datuma začetka prodaje, je znano, da se bo slednja začela v tretjem kvartalu letošnjega leta (julij–september).

V seriji se bosta nahajala le dva procesorja. To sta Ryzen 3 Pro 1200 in 1300. Oba bosta imela 4 jedra, kar je 2 jedri več od konkurenčnih i3 procesorjev. TDP obeh bo znašal 65 W, kar je enako kot za 7 1700, ki je 8-jedrni procesor z 16 nitmi. Seveda, TDP ne gre enačiti s porabo, saj označuje toploto, ki jo bo potrebno odvajati. Pričakovana poraba bo za dvakrat manjša od 1700, ki že tako ali tako velja za precej varčen procesor.

Kot že omenjeno, si bosta čipa Pro 1200 in 1300 precej podobna, celo identična. V čem pa se bosta vendarle razlikovala? Zgolj v frekvenci, ki bo pri Ryzen 1200 med 3.1 GHz in 3.4 GHz, pri Ryzen 1300 pa med 3.5 GHz in 3.7 GHz.

Po napovedih bo serija prekosila zmogljivost i3 procesorjev kljub temu, da slednji delujejo na nekoliko višji frekvenci. Precej spodbudno je, da bo tudi Ryzen 3 serija imela odklenjen množilnik, kar bo navdušilo zlasti vse pristaše navijanja.

Dejstvo, da bo AMD ponujal tudi profesionalno verzijo v tem cenovnem segmentu, je vsekakor vredno omembe, sploh glede na to, da Intel svoje Pro linije v tem segmentu ne nudi. Zakaj bodo ti procesorji zanimivi za podjetja? Ker bodo ob nizki ceni ponujali izboljšano varnost, razne enkripcijske funkcije, DASH manageability, 36-mesečno garancijo in še več.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime