23 domišljijsko drugačnih računalnikov

Za večino ljudi je računalnik samo orodje; običajno velika črna škatla pod pisalno mizo, ki služi le pritisku gumba za vžig. Nekateri jih še vedno uporabljajo kot podstavke za monitorje. Spet drugi pa imajo z njimi prav posebne vezi in povezave in lahko ustvarijo pravo mojstrovino ali čisto svoj košček umetnosti.

V nadaljevanju si bomo ogledali nekaj najbolj zanimivih računalniških ohišij oziroma računalnikov samih, ki so na videz čisto nekaj drugega, vendar je bilo za to potrebno več, kot le dodati RGB lučke.

Minigun PC

Ekipa očeta in sina je s pomočjo po meri izdelanega ohišja, predelave strojnih komponent in izdelavo vodnega hlajenja izdelala M134 minigun in morem reči, da mu je precej podoben.

Mogočni Mjölnir

Vsi pristaši Marvela in filmov o Thoru si boste prav gotovo zaželeli takšen računalnik. Vzemite pa na znanje, da lahko le sam Thor prižge takšen stroj.

Tank

Ta tank je doživel svoje rojstvo pri podjetju Thermaltake. Prav gotovo je lepa popestritev pisalne mize.

Mastermind

Ko pogledam to zadevo, me ošine trenutek nelagodja in v primerjavi s prejšnjimi računalniki, si tega ne bi želel imeti v svoji sobi. Soul-i-Dollov Mastermind črpa inspiracijo iz priljubljene igre Doom in pošasti “spiderdemons”. Robotski možgani na sliki so v bistvu hladilna rebra.

Nick Valentine

Vsi, ki ste igrali igro FallOut 4, veste, iz kje je Ethan Prus črpal svoje zamisli za ta računalnik. Sama figura je v realni velikosti, torej velika kot človek, in je izdelovalcu vzela 2 meseca časa za izdelavo, saj je čisto vsaka stvar ročno izdelana.

Eyebot

Ethan Prus je pred Nick Valentine računalnikom izdelal tudi Fallout Eyebot računalnik, ki tudi zgleda naravnost fantastično. Mogoče bom pa še enkrat preigral Nev Vegas.

Gigantea

No, mogoče je to še eden izmed računalnikov v tej temi, ki se ne bi najbolj prilegali mojemu delovnemu okolju. Vsekakor pa je to izjemen dosežek Davida Catheya. Razrezati je moral ne enega ali dveh, ampak kar 3 različna ohišja.

Toaster PC

Recimo, da mama ne bi imela nič proti, če bi imel takšen računalnik v jedilnici. Adam Bertram je enostavno zgradil računalnik v ohišju toasterja.

Compubeaver

V veliki večini bi si tak računalnik najbrž želeli pripadniki zelene bratovščine.

Winston

Zasluge za to mojstrovino pripadajo Microsoftu, ki je inspiracijo črpal iz priljubljene igre Overwatch.

Alien power loader

Ripleyov Alien power loader izvira iz filma Alien in je naravnost čudovit. V svojem naročju nosi tudi miško in tipkovnico.

Mouseketeer

Machel Barreto nam je na Computexu 2015 pri Gigabytu pokazal svojo umetnino. V prsnem košu tega robota lahko opazite zračni hladilnik.

Project Vulture

Po veliko robotih je tukaj še eden, seveda drugačen od drugih. Project Vulture je imel inspiracijo iz “Battletech mechs of yesteryear“.

Ivory warrior

Tokrat je naše futuristične robote nadomestil slon iz zgodovinske Azijske vojne.

Wells Fargo Stagecoach

Ta čudovit izdelek prikazuje Wells Fargo Stagecoach iz leta 1880. No, računalniške komponente so iz našega časa.

Skull Rider

Enrico Luperini je s to umetnino zmagal na Cooler Master World Series tekmovanju in mislim, da nam želi predstaviti Ghost Riderja.

Yazi Star Destroyer

Na svoj račun smo prišli tudi oboževalci Star Wars franšize, saj nam je Sander van der Velde, znan kot “Asphiax“, pred naše oči postavil Star Destroyer. Nikar ne podcenjujte moči temne strani sile.

TIE bomber

Ne, za Star Wars oboževalce ni še konec. Corey Gregory je kriv za nastanek tega plovila, ki lovi republiške upornike po vesolju.

R2D2

Čudoviti mali robotek iz Vojne Zvezd (Star Wars), imenovan R2D2. Lahko bi rekel, da mi je ta najljubši v današnji zbirki.

Humvee

Vsi, ki so vam všeč avtomobili, se prav verjetno ne bi branili imeti nekaj takšnega na svoji pisalni mizi. Računalnik je bil sestavljen z namenom praznovanja 500.000.000 prodane Asusove matične plošče.

Off-road-ready

Dokler smo še pri terencih, si lahko ogledamo ta Off-road-ready tovornjak, ki je dovolj velik za polno dolžino GeForce grafične kartice in matične plošče.

Back to the Future

Marc Molella iz Precision Computing je šel nazaj v prihodnost s tem DeLorean računalnikom. Brez skrbi, poganja tako starejše kot nove igre.

Glub Glub

Tej umetnosti primanjkuje samo nekaj vodnega hlajenja ali mineralnega olja za potopitev in morski pes bi bil v svojem naravnem okolju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime