League of Legends pro meta je bolj uravnotežen kot kdajkoli prej

Ali trenutno gledamo najbolj uravnovešen kompetitiven LOL? Če pogledamo champion pool za top lane, vidimo, da je veliko bolj raznolik kot v preteklosti. Vidimo lahko tanky picke, tako kot tudi split pusherje. Mid lane je bolj kot kdajkoli prej postala še bolj »carry.« ADC pozicija se je izboljšala, kar pomeni, da bomo videli več različnih stilov igranja in item buildov. Support in jugnle poziciji sta sicer bolj omejeni in fokusirani na mobility in play making potencial, zato se tudi veliko ekip odloči sestaviti pozicijo okoli supporta.

Skoraj v vsaki regiji se pojavljata Braum in Thresh. Z veliko opcijami dajeta ekipi veliko možnosti za dober »engage.« Tukaj sta še zelo popularna supporta, Tham Kench in Rakan.

Na adc pozicijo so vplivali nerfi Karme in Lulu. V prejšnjem patchu sta dominirala Caitlyn in Varus. Poleg Kenena, ki ga je pripeljal na bot lane Rekkles, sta na površje spet prišli Tristana in Kalista in tudi Kog´Maw, našteti se dobro scalajo v late game, kjer jih je zelo težko ubiti.

Ponovno se pojavljajo »lane swapi«, dokaj hitro v igri, ker so boljše ekipe videle, da se okoli top lana da igrati bolje. Ampak še vseeno je mid lane velika prioriteta, z zelo hitrimi support ganki hočejo ekipe pridobiti kontrolo nad mid lanom.

V jungli smo opazili kroženja Lee Sina in Elise, ampak smo v zadnjem patchu videli kar nekaj drugih championov: Gragas, Kha´Zix, Rek´Sai … To so junglerji, ki predvsem vplivajo na early game in je igra z njihovo pomočjo krajša.

Dolžine iger so se povprečno skrajšale iz 37 min na 35 min, kar pomeni, da tista ekipa, ki zmaga early game, svoje vodstvo le še povečuje in hitreje zaključi igro. V spring splitu so se odstotki zmage med blue and red sidom včasih znašli kar na 60 % za modro ekipo, kar je bilo ogromno. Od takrat pa do danes se je ta odstotek zmanjšal, ampak vseeno še ima blue side prednost.

V težkem pričakovanju na Worldse lahko upamo, da se bo meta še bolj uravnovesila. Riot je že oznanil veliko sprememb v patchu 7.15 in, če bo to v trenutnem trendu, lahko pričakujemo pozitivne spremembe in večji champion pool na vseh pozicijah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime