Xbox je vreden kar 9 milijard ameriških dolarjev

Microsoft je v najnovejši raziskavi pokazal, da je njihov Xbox vreden kar 9 milijard ameriških dolarjev in da ima Xbox Live kar 53 milijonov uporabnikov. Iz tega lahko vidimo, da se njihova strategija poenotenja platform obrestuje. Vsem je jasno, da je Sony z njihovo PlayStation konzolo še vedno prvi v prodaji, ampak Microsoftovo poenotenje naprav se iz meseca v mesec bolj izplača.

Microsoft igričarski prihodki in Xbox Live uporabniki od Q4-16 do Q4-17

Zanemariti se ne sme kar 29 % slabšo prodajo Xbox konzol, je pa povečava Xbox Live storitev zelo vidna in je zelo pripomogla pri prihodkih. Vedeti je treba še, da igričarstvo za Microsoft ni prvo v vrsti za razliko od njegovega večnega tekemca PlayStationa. Microsoft je z igričarstvom zaslužil 10,09 % od skupnih 90 milijard ameriških dolarjev v enem letu.

Glava družine Satya Nadella je povedal, da je njihov igričarski posel sedaj vreden 9 milijard ameriških dolarjev in samo raste z dobičkom. Igričarstvo se razvija s svetlobno hitrostjo. Igralci lahko uživajo skupaj s prijatelji preko različnih naprav in da so oni tisti, ki povezujejo vse te igričarje preko storitve Xbox Live. Na koncu je še dodal: “Naš pristop je, da igričarji igrajo tiste igre, katere sami hočejo z ljudmi, ki jih sami izberejo, na napravah, ki so jim najbolj pri srcu.”

 

Vaša reakcija na članek?

NedeljskiH60
Že od malih nog je igranje video iger vsakdanje opravilo. Najbolj me navdušujejo MMORPG, ARPG in RPG zvrsti, za to pa so krive večne legende World of Warcraft, Diablo 2 in Gothic 1. Poleg posedanja za računalnikom in igranjem iger rad poslušam glasbo in tudi kakšno odigram na bobne. Moja želja je, da bi mladi igričarji lahko brali novice v svojem maternem jeziku.

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!