Xbox je vreden kar 9 milijard ameriških dolarjev

Microsoft je v najnovejši raziskavi pokazal, da je njihov Xbox vreden kar 9 milijard ameriških dolarjev in da ima Xbox Live kar 53 milijonov uporabnikov. Iz tega lahko vidimo, da se njihova strategija poenotenja platform obrestuje. Vsem je jasno, da je Sony z njihovo PlayStation konzolo še vedno prvi v prodaji, ampak Microsoftovo poenotenje naprav se iz meseca v mesec bolj izplača.

Microsoft igričarski prihodki in Xbox Live uporabniki od Q4-16 do Q4-17

Zanemariti se ne sme kar 29 % slabšo prodajo Xbox konzol, je pa povečava Xbox Live storitev zelo vidna in je zelo pripomogla pri prihodkih. Vedeti je treba še, da igričarstvo za Microsoft ni prvo v vrsti za razliko od njegovega večnega tekemca PlayStationa. Microsoft je z igričarstvom zaslužil 10,09 % od skupnih 90 milijard ameriških dolarjev v enem letu.

Glava družine Satya Nadella je povedal, da je njihov igričarski posel sedaj vreden 9 milijard ameriških dolarjev in samo raste z dobičkom. Igričarstvo se razvija s svetlobno hitrostjo. Igralci lahko uživajo skupaj s prijatelji preko različnih naprav in da so oni tisti, ki povezujejo vse te igričarje preko storitve Xbox Live. Na koncu je še dodal: “Naš pristop je, da igričarji igrajo tiste igre, katere sami hočejo z ljudmi, ki jih sami izberejo, na napravah, ki so jim najbolj pri srcu.”

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime