Moja novica

Facebook

Instagram

Youtube

Discord

Hitrost

EŠport bi lahko postal del Olimpijskih iger!

Olimpijske igre bi lahko v naslednjem mesecu prejele novo disciplino na poletnih igrah v Parizu leta 2024. Gre za eŠport oziroma računalniške igre, ki so pritegnile pozornost; največ zanimanja so  vzbudile predvsem pri članu pariškega Olimpijskega komiteja Tonyju Estanguetu. Ta je potrdil, da bo septembra na srečanju ostalih članov olimpijskega komiteja želel razglabljati o vključitvi nove discipline.

Tony je izjavil: “Mladina, ja, so zainteresirani v eŠport in podobne reči. Tako, da si poglejmo možnosti. Dajmo se srečati. Poizkusimo, če najdemo kakšen skupen most.”

Tony Estanguet dobitnik 3 zlatih olimpijskih medalj.

Eksplozija popularnosti v eŠportu, ki privabi ogromno publike, predvsem pa mladino v arene, je že bila podprta s strani Azijskih iger – te bodo namreč gostile eŠport tekmovanja. Tako bo v Aziji eŠport priznan kot uradni šport do leta 2022, čeprav podrobnosti o igrah, ki bodo zadostile kriterijem, še niso znane.

Seveda pa je pozornost medijev ter glavnih v Olimpijskem komiteju pritegnil denar, ki se vrti okoli te nove discipline. V letu 2016 je bilo v skladu za eŠport po svetu razdeljenih več kot 350 milijonov dolarjev, tekmovanja pa si je ogledalo več kot 300 milijonov ljudi širom sveta.

Vse oči so sedaj uprte proti olimpijski seji prihodnji mesec, ki bi s pozitivnim odgovorom o pridružitvi eŠporta k njihovi družini, še dodatno pripomogla k eksploziji priljubljenosti te strmo rastoče panoge.

Bodo v prihodnosti starši otrokom namesto opreme za treninge kupovali nove miške in tipkovnice ali pa bodo standardni športi še vedno deležni dovolj interesa?

Vaša reakcija na članek?

Sveže objave

Steam v čast praznovanja kitajskega novega leta gosti novo razprodajo

Nekaj časa nazaj smo vam obljubili, da Steam pripravlja novo razprodajo, ki bo iz vas poskušala izcuzati še tiste zadnje zlatnike, ki...

Disco Elysium prejel Hardcore igralni način, ki naredi igro močno težjo

Disco Elysium sem nedolgo nazaj opisal in ob svoji igralni sem strašansko užival. Špilu malce zamerim, saj ima tako napredno oblikovane dialoge,...

Priljubljeni YouTuber Linus razmišlja o upokojitvi

Morda najbolj popularni tehnološki navdušenec na internetu Linus Sebastian je včeraj spočel prenos v živo, kjer je povedal par težkih zadev.

Epic Games ta teden podarja igro The Bridge, naslednji teden pa je na vrsti Farming Simulator 19

Nov teden, nova brezplačna igra na Epic Games trgovini. Prejšnji teden smo se v zastonjski obliki poigrali z igro Horace, danes pa...

Govorice o predelavi Knights of the Old Republic zopet oživele

Dvojec iger Knights of the Old Republic je den tistih izdelkov, ki bi si zagotovo zaslužil predelavo v bolj moderno preobleko. Originalni...

Povezane novice

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!