EŠport bi lahko postal del Olimpijskih iger!

Olimpijske igre bi lahko v naslednjem mesecu prejele novo disciplino na poletnih igrah v Parizu leta 2024. Gre za eŠport oziroma računalniške igre, ki so pritegnile pozornost; največ zanimanja so  vzbudile predvsem pri članu pariškega Olimpijskega komiteja Tonyju Estanguetu. Ta je potrdil, da bo septembra na srečanju ostalih članov olimpijskega komiteja želel razglabljati o vključitvi nove discipline.

Tony je izjavil: “Mladina, ja, so zainteresirani v eŠport in podobne reči. Tako, da si poglejmo možnosti. Dajmo se srečati. Poizkusimo, če najdemo kakšen skupen most.”

Tony Estanguet dobitnik 3 zlatih olimpijskih medalj.

Eksplozija popularnosti v eŠportu, ki privabi ogromno publike, predvsem pa mladino v arene, je že bila podprta s strani Azijskih iger – te bodo namreč gostile eŠport tekmovanja. Tako bo v Aziji eŠport priznan kot uradni šport do leta 2022, čeprav podrobnosti o igrah, ki bodo zadostile kriterijem, še niso znane.

Seveda pa je pozornost medijev ter glavnih v Olimpijskem komiteju pritegnil denar, ki se vrti okoli te nove discipline. V letu 2016 je bilo v skladu za eŠport po svetu razdeljenih več kot 350 milijonov dolarjev, tekmovanja pa si je ogledalo več kot 300 milijonov ljudi širom sveta.

Vse oči so sedaj uprte proti olimpijski seji prihodnji mesec, ki bi s pozitivnim odgovorom o pridružitvi eŠporta k njihovi družini, še dodatno pripomogla k eksploziji priljubljenosti te strmo rastoče panoge.

Bodo v prihodnosti starši otrokom namesto opreme za treninge kupovali nove miške in tipkovnice ali pa bodo standardni športi še vedno deležni dovolj interesa?

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime