Nvidia ponovno draži grafične kartice

Med tem, ko je AMD izdal dolgo pričakovano RX Vego, ki v igrah ne blesti in povečal pritisk na Nvidio, so se pri slednji, zaradi pomanjkanja GDDR5 pomnilnika na trgu, odločili za višanje cen. Slednje je pričakovano, saj rdečemu taboru ni uspelo ponoviti uspeh Ryzen-a in ponuditi dostojne alternative, ob tem pa se grafične kartice prodajajo za med tudi kopačem kriptovalut.

Podražitev lahko pričakujemo v začetku septembra tako v vstopnem kot tudi entuziastičnem razredu. Natančneje se bodo za dobrih 10 % podražile GTX 1050, 1050ti, 1060, 1070, 1080 in 1080ti.

Viri navajajo, da sta dobavitelja Samsung in Hynix, že pričela z nižanjem dobavljenih GDDR5 čipov za grafične kartice. Sicer slednja nameravata ceno grafičnega pomnilnika zvišati za 30 %.

Kriptorudarji so tako ponovno povzročili neodobravanje igralcev videoiger, kar jim v zadnjem obdobju redno uspeva.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. “Kriptokopalci so tako ponovno povzročili neodobravanje igralcev videoiger, kar jim v zadnjem obdobju redno uspeva.”

    Ne gre se za neodobravanje, gre se enostavno za to, da tisti čas, ko je najbolj profitabilno potegneš vun največ kaj je mogoče. In če to posledično pomeni uničenje trga grafičnih kartic, je vseeno, ker ko je trg uničen, ti že imaš kaj si tisti trenutek rabil.

    • Ne verjamem ravno, da je osebam, ki kupijo kartico za “normalno” uporabo vseeno, če zanjo odštejejo 30% več :). Po drugi strani je tudi za minerje slabo, da je začetna investicija toliko višja, kot je bila še pred pol leta. Cena GDDR5 se je povišala izključno zaradi ogromnega povpraševanja, ki je posledica mining farm.

      Osebno mi je vseeno, ker kartico imam, z miningom pa se nikoli nisem kaj prida ukvarjal.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime