Konvencija fantazije in znanstvene fantastike prihaja v Ljubljano!

Na meji nevidnega je največja slovenska konvencija oziroma festival fantazije, znanstvene fantastike in sorodnih žanrov. Nastala je leta 2013 na pobudo posameznikov, ki smo se povezali v kulturno umetniško društvo Šmaug. Društvo se zavzema za širjenje ljubiteljske kulture in povezovanje ljudi, ki jih tovrstna kultura zanima.

Konvencija poteka vsako leto jeseni v obliki enodnevnega dogodka, kjer se predstavijo različna društva, združenja in organizacije ter trgovine. Skupna jim je povezava s knjigami, filmi, serijami in igrami fantazijske ali znanstvenofantastične tematike. Ta dan se zvrstijo različna predavanja, glasbene točke, delavnice, okrogle mize, predstavitve, kvizi, nagradne igre in tekmovanja.

V živo boste lahko spremljali nastajanje podcasta Glave, ki ga vodita Boštjan Gorenc – Pižama in Anže Tomič, poslušajte pogovor s hrvaškim igralcem Jakobom Gavranom, ki je nastopil v seriji Igra prestolov, izvedite več o nastanku kostumov pod rokami svetovno znane madžarske cosplayerke Okkido, uživajte v koncertu skupine Super Action Heroes ter si oglejte najboljše kostume naših obiskoavlcev na cosplay tekmovanju!

Na stojnicah lahko najdete najrazličnejše izdelke, ki se dopadejo vsakemu pravemu geeku. Trgovine, društva in ustvarjalni posamezniki predstavljajo svoje izdelke, ki vedno znova navdušujejo naše obiskovalce – v letu 2016 nas je v enem dnevu obiskalo 1300 gostov, leta 2017 pa jih pričakujemo kar 1700!

Peto obletnico konvencije bomo ovekovečili s selitvijo na vodilni prireditveni center v Sloveniji. Na meji nevidnega 2017 bo potekal na Gospodarskem razstavišču! Sejemski del s stojnicami in aktivnostmi za obiskovalce bo potekal v Stebrni dvorani, v sosednji dvorani Povodni mož pa bodo potekala tekmovanja, predstavitve in predavanja.

Zunaj, pred vhodom v dvorano, bodo stojnice s hrano in pijačo, da si boste lahko odpočili in se okrepčali. Dogajanje namreč traja ves dan, od 9:00 do 20:00.

Pridružite se nam in nam pomagajte ustvariti nove čudovite spomine!

Kdaj: 30. 9. 2017 od 9:00 do 20:00

Kje: Gospodarsko razstavišče

Vstopnina: 8 €

Društvu NMN lahko sledite na Facebooku, spletni strani NMN ali se pridružite Facebook dogodku NMN 2017.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime