AMD Threadripper so AMD-jevi inžinerji zasnovali v prostem času

Kaj bi storili, če bi vam povedal, da AMD-jevega najzmogljivejšega procesorja podjetje na začetku sploh ni načrtovalo? Tako je, AMD-jevca Sarah in James sta v intervjuju za Forbes izdala, da je bil odličen procesor delo peščice AMD-jevih inženirjev v njihovem prostem času.

“Ne gre za zgodbo v dolgoročnem planiranju in obilici naložbenega denarja – šlo je za osebni projekt peščice AMD-jevih zaposlenih, z vizijo o zmogljivem procesorju,” je dejala Sarah, in nadaljevala: “Na projektu so strastno delal v svojem prostem času kakšno leto, preden je projekt dobil zeleno luč vodstva podjetja, kar je precej nenavadno – ni jim bilo vseeno. Rezultat njihovega dela lahko danes vidite v obliki ene izmed naših najzmogljivejših serij procesorjev.”

Lahko rečemo, da je Threadripper delo entuziastov in nikakor ni bilo preprosto. Majhna ekipa je morala najprej ugotoviti, kako ustvariti 16-jedrno pošast z izjemno malo sredstvi. Kot lahko vidimo, jim je uspelo in Threadripper je bil rojen. Gre za unikaten primer, kjer so AMD-jeva omejena sredstva in majhnost pomagala. Inženirji so bili primorani razmišljati zunaj začrtanih smernic (“outside the box”) in uspeli izdelati fantastični produkt za nižjo ceno od konkurence. Lep primer pozitivne energije in sodelovanja znotraj podjetja, kjer motivirani ljudje izdelujejo fantastične produkte, ker to dejansko želijo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime