Zanimivi Gearbest izdelki – 19. 9. 2017

Najbolj zanimive izdelke po našem izboru vam bomo pripravili vsak teden, ob tem pa bomo redno objavljali še njihove recenzije.

ILIFE A4S Smart Robotic Vacuum Cleaner

Xiaomi je v zadnjih letih s kvalitetnimi produkti dokončno uspel uveljaviti svoje ime zunaj Kitajske. Tokrat mi je v oči padla njihova pametna ura Xiaomi Mi Band 2. Na pogled je izjemno prijetna in uporabna tudi kot modni dodatek, še posebno pa je zanimiva zaradi zelo nizke cene, ki je za pametne ure navadno nad 25 €. Omogoča povezavo s pametnimi telefoni z Android ali IOS operacijskim sistemom prek Bluetooth vmesnika. Xiaomi jo oglašuje kot popolno športno uro za ljubitelje športa, in slednji boste znali ceniti možnost štetja korakov, porabe kalorij ali dolžino teka (v obzir je potrebno vzeti, da rezultati ne bodo popolnoma točni), podatke pa lahko nato sinhronizirate in analizirate na vašem pametnem telefonu. Odporna je na vodo, tako da jo ob kopanju ali v kopališču ne bo potrebno sneti.

Povezava: Xiaomi Mi Band 2

Cena: 18.64 €

BM 800 Kondenzatorski mikrofon (preizkušeno)

Iščete kvaliteten mikrofon za razmeroma nizko ceno? BM-800 je z naskokom najboljši v svojem cenovnem razredu in uporabljam ga tudi sam. Samo ohišje je izdelano iz aluminija in je kvalitetno na dotik, s stilskim izgledom pa zlahka izgleda privlačno in dejansko kot dosti dražji primerki. Zraven sta dodana še kabel za 3.5 mm audio kabel in plastični objemek ter penasta obloga, ki duši poudarjene črke med govorom. Gre za kondenzatorski mikrofon, kjer bo za popoln izkoristek njegovega potenciala potreben fantomski napajalnik (Phantom Power), razen v modelih z vgrajeno baterijo (na prvi pogled je zelo težko videti, ali je ta prisotna). Sicer ga je mogoče uporabljati tudi brez dodatnega napajanja, vendar pričakujte nižjo glasnost in večji šum. Če ga želite uporabljati resneje, bo potrebno dokupiti ali narediti tudi stojalo, sam nosilec za to pa že ima. Iz osebnih izkušenj lahko rečem, da bi za podobno ceno (tudi z dokupom fantomskega napajalnika) težko našel boljšo alternativo, zato gre za odličen izdelek za nekoga, ki želi pričeti s snemanjem videoposnetkov.

Povezava: BM-800

Cena:12.66 €

Posneto z BM-800:

https://youtu.be/F64ynS9Z3CA

Mini ELM327 Bluetooth V2.1 OBD II (preizkušeno)

Vsi lastniki avtomobilov poznate občutek, ko se prižge katera izmed rumenih ali rdečih lučk na armaturni plošči. Neprijetnost je najpogosteje mogoče odpraviti šele s priklopom avtomobila preko OBD2 priključka na računalnik oziroma s potjo do bližnjega mehanika, kar pa ni zastonj. Programska oprema je draga, in tako je takšna stvar idealna priložnost za Azijce, ki so izdelali cenovno ugoden adapter, s čigar pomočjo lahko stanje avtomobila preverite na vaši Android napravi (potrebno bo sneti kakšen program z Google Play trgovine). Z njegovo pomočjo lahko v živo spremljate določene meritve, porabo, hitrost, itd., omogoča pa tudi branje kod, že zgoraj omenjenih napak. Tako boste hitro diagnostiko lahko opravili že v domači garaži. Priporočam uporabo aplikacije Torque.

Povezava: ELM327

Cena: 4.42 €

GM320 infrardeč termometer (preizkušeno)

Še eden izmed pripomočkov, ki ga sam kot tester opreme redno uporabljam. Brezkontaktni termometer je zelo koristna zadeva tako za kuhinjo kot tudi računalnike, merjenje temperature vode, motorja, jajc v valilniku in še marsičesa. Gre za odlično orodje za uporabo kjerkoli, za natančno merjenje pa je površina, ki jo merimo, označena z rdečo lučko.

Povezava: GM320

Cena: 7.93 €

OnePlus 5 4G 64 GB

Okoli OnePlus One je bilo ob njegovem vstopu na trg veliko govora. Izšel je v začetku leta 2014. Kakšen razlog je botroval temu, da se je o njem resnično veliko govorilo in je bil eden izmed bolj zaželenih telefonov na trgu? Eden izmed razlogov je bila definitivno njegova sprva omejena količina, saj ga je bilo mogoče kupiti zgolj preko povabil, ki so se celo prodajala na Ebayu in Bolhi, drug argument pa so zagotovo izjemne tehnične specifikacije glede na ceno. Iz tega vidika je prinašal pravo revolucijo, saj je za pol manj denarja ponujal Galaxy 5 izkušnjo.

Kako se obnese najnovejši telefon iz njegovega rodu? Še vedno odlično! Specifikacije so naravnost fantastične, govorimo seveda o 6 GB verziji s 64 GB spomina, ki je dobrih 80 € cenejši od različice s 128 GB in 8 GB pomnilnika.

Specifikacije:

Procesor: Qualcomm Snapdragon 835 2.45 GHz, 8 jeder
Grafična enota: Adreno 540
Delovni pomnilnik (RAM): 6 GB
Prostor (ROM): 64 GB (od tega 4 GB zasede OS)
Operacijski sistem: OxygenOS (zasnovan na Android 7.0)
Kameri zadaj: 20.0 MP + 16.0 MP
Kamera spredaj: 16.0 MP
Kapaciteta baterije: 3300 mAh
Zaslon: 5.5 inch resolucije 1920×1080 (401ppi)
Ustreza frekvencam slovenskih operaterjev 3G/4G/LTE.
Ne omogoča uporabe pomnilniških kartic!

Odlično so ga sprejeli kritiki, ki hvalijo kvaliteten OS brez navlake, po drugi strani pa imajo manjše pripombe glede manjka nekaterih tehnoloških novitet ter povprečno Wi-Fi in zvočno zmogljivost.

Povezava: OnePlus 5

Cena: 390.17 €

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime