World of Warcraft: zvočna zgodba Tisoč let vojne (A Thousand Years of War)

Za ljubitelje World of Warcraft zgodbe je Blizzard izdal zvočno zgodbo o Allerii in Turalyonu, Tisoč let vojne. Zgodba je v treh delih objavljena na Warcraftovem youtube kanalu.

Pred izidom razširitve Legion so pri Blizzardu izdali tudi avdio zgodbo Grobnica Sargerasa (Tomb of Sargeras).

Zgodba Tisoč let vojne govori o tem, kaj se je dogajalo v letih po izginotju Alerie in Turalyona iz Outlanda, hkrati pa pove tudi zgodbo o tem, kako je Lothraxion postal poln svetlobe in malo o njegovi zgodovini. Zanimiv je tudi prikaz Alerijinih začetkov ukvarjanja s temo. Zelo pomembna tema je bila, ali je lahko svetloba skupaj s temo ali sta si ti dve sili res tako naprotujoči. Ob tem so se ustvarjalci tudi pokazali v igri, in to v trenutku, ko Illidan stopi pred Xe’Ro, mater luči, in ga ta želi spremeniti v svetlo bitje, nakar jo on ubije.

Ob izidu zgodbe so se že začele porajati različne teorije, da otrok luči in teme ni v resnici Illidan, tako kot smo mi mislili, ampak je to sin Alerie in Turalyona, Arator.

Osebno mi je bila zgodba zelo všeč, saj razkrije nekaj zanimivosti, o katerih sem se spraševal, najbrž ne edini. Z zvočno zgodbo so to lahko prikazali na popolnoma drugačen način, kot je pisano v knjigi ali pa v igri. Menim, da tudi način pripovedovanja Stevena Paceya doda svoj čar. Prav tako se mi zdi pohvale vredna objava zgodbe v .pdf različici, namenjena ljudem s posebnimi potrebami.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime