Finale HCT poletje

Ta vikend je potekal finale HCT poletje, katerega se je udeležilo 16 igralcev.

Igralo se je v dveh fazah: v skupinski fazi z dvojno eliminacijo in v fazi najboljših osem z izpadanjem do finala. Najprej so potekali boji v štirih skupinah s po štirimi igralci, kjer sta se najboljša prvih bojev pomerila, zmagovalec pa je prišel do naslednje faze, medtem pa so se premagani znova udarili. Najuspešnejši so se nato preizkusili s poraženci dvoboja zmagovalcev. Tudi tukajšnji mojstri so se uvrstili v naslednjo fazo.

V fazi najboljših osem so poraženci postopoma izpadli iz tekmovanja, dokler ni ostal le eden: Surrender.

Seveda so bili izpadli tekmovalci razočarani; med njimi je najbolj izstopal sedanji prvak Pavel, katerega je do ponovne uvrstitve na finalno turnejo ustavilo nekaj slabih zapovrstnih dvigov kart. S tem je zaenkrat zapravil možnost, da bi se vpisal v zgodovino kot prvi, ki je dvakrat zapored prišel do boja za naslov najboljšega.

Mnogim pa je turnir prinesel tudi veselje; zagotovo je izstopal zmagovalec Surrender. Veselila sta se tudi Purple in Orange, trening partnerja, ki sta se uvrstila na finalni turnir. Slednji je bil tudi tisti, ki je v četrtfinalu premagal Pavla in mu tako uničil sanje. Orange je verjetno trenutno eden najboljših igralcev, saj je zmagal na kar nekaj odmevnih turnirjih, a edina lovorika, ki je še ni osvojil, je HCT. Sedaj mu je uspelo priti v finale, in videli bomo, kako mu bo šlo. V intervjuju je izjavil, da si zelo želi zmagati HCT turnir, saj bi se s tem zapisal v zgodovino kot eden najbolj uspešnih igralcev Hearthstona.

Objavili so tudi kraj, kjer se bo finale igral.  Dogodek bo potekal v Amsterdamu, kar bo tudi zgodovinsko pomembno za HCT, saj se bo prvič kateri koli zaključni turnir odvijal na stari celini.

Igralci, uvrščeni na finalni turnir:

ShtanUdachi (Evropa)
Fr0zen (Amerika)
SamuelTsao (Azija in Pacifik)
DocPwn (Amerika)
Hoej (Evropa)
Kolento (Evropa)
Ant (Amerika)
Neirea (Evropa)
Purple (Amerika)
Orange (Evropa)
OMJasonZhou (Kitajska)
Surrender (Azija in Pacifik)

Čakamo še zadnje rezultate, ki bodo prinesli še po enega igralca iz vsake regije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime