Destiny 2 je najbolj prodana igra v Združenih državah Amerike

Firma, ki sledi prodaji produktov NPD Groupa, je pokazala neverjetne številke, ki jih je dosegla igra Destiny 2. Razvijalcem Bungie in založnikom Activision je to uspelo samo s prihodom Destiny 2 na konzole. Trenutno je Destiny 2 najbolj prodana igra v letu 2017 in tretja najbolj prodana igra v 12-mesečnem obdobju, pred njo sta Battlefield 1 in Call of Duty: Infinite Warfare. V spodnjem grafu lahko vidite poročilo s strani NPD Groupa za mesec september.

V petih tednih, od 22. avgusta do 30. septembra 2017, se je strojna, programska in dodatna oprema v primerjavi s prejšnim letom povečala za 39 %, kar je 1,21 milijarde ameriških dolarjev.

Kar se tiče strojne opreme, je bil PlayStation 4 najbolj prodana strojna oprema v mesecu septembru, ko je izšel Destiny 2. Največ enot pa je prodal Nintendo, in sicer svojih Switch konzol, ampak to velja samo za trenutno generacijo.

Denar iz programske opreme je bil najboljše pridobljen s strani PlayStation in Xbox platform, številka sedi na vrtoglavih 726 milijardah ameriških dolarjev, kar je kar 52 % več kot lani.

PC igre so prav tako dosegle nov rekord in nabrale kar 18 milijard ameriških dolarjev, kar 20 % več kot lani.

Razni dodatki oz. “Accessories” so v mesecu septembru dosegli številko 150 milijard, kar je 9 % več kot lani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime