Razer se podaja v telefonske vode

Podjetje Razer, ki najbolj slovi po svojih igričarskih izdelkih, kot so tipkovnice in miške, se je odločilo, da je samo računalniški trg zanje premajhen. Zato so se ozrli naokoli, sklenili roke in se zadovoljno nasmehnili, ko so zagledali svojo tarčo – telefone.

Ideja o gaming telefonih ni nova, saj je v preteklosti želel podobno zadevo izpeljati Sony, ko je izdal Xperio Play, ter Nokia z neslavnim N-Gagom. Žal se je ta pustolovščina za njiju končala dokaj neuspešno, a se je v ringu pojavil že nov izzivalec, Razer.

Razer telefon je Androidna naprava, ki vsebuje 5.72 inčen IGZO-zaslon resolucije 1440×2560 s 120 Hz osveževalno frekvenco. Procesorski mlinček bo Qualcomm Snapdragon 835, za prostor pa bo odmerjenih 64 GB prostora. Vse skupaj bo zabeljeno s kar 8 GB spomina, kar naredi iz telefona močno igralno postajico.

Na sprednji strani telefona se nahajata dvojna zvočnika, podprta z Dolby Atmos tehnologijo, na zadnji strani pa se nahajata dvojni 12 MP kameri (tista spredaj je omejena na 8 MP). Od zanimivosti je prisoten še bralnik prstnih odtisov, podpora za microSD kartice, kapacitete do 2 TB, za dolgo neprekinjeno delovanje pa bo odgovorna 4,000 mAh baterija, ki naj bi zadostovala za 12,5 ur predvajanja videa, 63,5 ur poslušanja glasbe ali pa za 7 ur igranja Heathstona.

Dobro, to so specifikacije. Kaj pa oblika?

Tisti, ki ste že seznanjeni z Razerjevo PC robo, boste takoj prepoznali njegov slog tudi na telefonih. Telefon se zgleduje po Razerjevi znamki laptopov, imenovanih Blade, saj je telo sestavljeno iz aluminija (debeline 8 mm) z ostrimi robovi. Žal boste pogrešili vtič za slušalke, saj se bo tam nahajal USB-C vhod. Razer bo vseboval popularni Nova Launcher Prime, slaven po svoji prilagodljivosti, kar bo všeč vsem PC igralcem, ki radi svoje mlinčke kostumizirajo po svojem okusu. Operacijska verzija Androida bo Nougat 7.1.1., spomladi pa naj bi prišla posodobitev na Android Oreo.

 

Seveda je, kot pri vsaki stvari, pomembna cena. Razer bo svoj novi mobilnik prodajal za 750 €, kar je presenetljivo solidna cena, saj na tržišču za tako ceno ne najdemo izdelka, ki vsebuje takšno drobovje. Vsekakor bo zanimivo, ko telefon izide 17. novembra v ZDA in Evropi.

Razerjev telefon je trenutno moč prednaročiti na njihovi strani, kako pa bo z njegovo dobavljivostjo v Sloveniji, bomo izvedeli še ta mesec.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime