Starcraft 2 prehaja v zastonjske vode

Blizzardov direktor, Mike Morhaime, je na BlizzConu 2017 oznanil, da bo njihova najbolj popularna strategija Starcraft 2 14. novembra prešla v zastonjske vode. Starcraft 2: Wings of Liberty je izšla že pred sedmimi leti in bo sedaj postala na voljo vsakomur, ki si bo zaželel čistiti vesoljske navlake.

Glavno zaslugo za to si lastijo njihovi e-šport partnerji. Želeli so videti nekaj nove krvi na profesionalni sceni in zastonjskost je le eden izmed načinov, kako privlačiti nove igralce ter spodbuditi nove tekmovalce.

Seveda je dobrodošla tudi novica, da mikrotransakcij in podobne navlake v igri ne bo. Enostavno bodo vzeli celotno igro in kampanjo, ki je bila prej plačljiva, in jo dali na voljo brezplačno.

Blizzard čezdalje bolj pogleduje proti F2P trgu. Poleg svoje brezplačne igre Hearthstone so brezplačno letos ponudili tudi prvi del Starcrafta. Upajmo, da te poteze nakazujejo na Starcraft III in da se slavni razvijalec spet vrača v strategije.

Kaj je vključeno v zastonjskem načinu?

Zastonjski igralci bodo dobili dostop do kampanje Wings of Liberty. Če si že lastite to kampanjo, boste namesto tega dobili dostop do kampanje Heart of the Swarm. Prav tako bosta na voljo tudi co-op in tekmovalna večigralska načina, a zastonjski igralci bodo imeli co-op stopnjo omejeno na 5. Kerrigan, Raynor in Artanis bodo na voljo vsakomur. Za dostop do večigralskih uvrstitev bodo igralci najprej morali doseči 10 prvih zmag dneva.

Ostale kampanje bodo še vedno na voljo v zameno za plačilo. Heart of the Swarm, Legacy of the Void in Nova Covert Ops so cenjene na 14.99 $ vsaka.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime