Grand Theft Auto 5 je najbolje prodajan naslov vseh časov v ZDA

Založnik Take-Two Interactive je izdal svoje finančno poročilo za drugo polovico fiskalnega leta.

Tako je s ponosom zapisal, da se je GTA V prodal kar v 85 milijonih primerkov. To naredi iz tega naslova najbolj prodajano igro, tako po dobičku kot po enotah, vštete pa so digitalne ter fizične kopije preko konzol ter PC-jev. Za primerjavo: seriji The Legend of Zelda ter Tom Clancy sta prodali v vsem svojem obstoju “samo” okoli 82 milijonov.

Če redno obiskujete platformo Steam, vas tako visoke številke ne bi smele presenečati. GTA V je konstantno med 10 najbolj prodajanimi naslovi na dotični trgovini, kar je za igro, ki je stara 2 leti in pol, ogromen dosežek. Prištejte k temu dejstvo, da špil kljub svoji starosti redko spusti ceno in se še vedno prodaja po polni ceni 60 €.

K uspehu je zagotovo pripomogel igrin nalinijski način, GTA Online. Ta je skozi leta pridno pridobival na vsebini, kot so novi načini igranja, dodatni avtomobili ter druge posodobitve. V poročilu pa niso omenjeni zaslužki od mikrotransakcij. Petka naj bi od njih samo letos zaslužila 500 milijonov dolarjev. Kar je veliko. Človek bi si mislil, da je to dovolj za dodelitev svojemu največjemu naslovu še kaj enoigralske vsebine. Ali pa za ravoj Red Dead Redemptiona za PC. Ampak to so očitno samo pobožne želje …

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime