World of Warcraft: Battle for Azeroth

Blizzard je na letošnjem Blizzconu oznanil najnovejšo razširitev, Battle for Azeroth. V tem članku si lahko preberete nekaj kratkega o vsaki novosti, ki so jo predstavili.

Med otvoritveno slovesnostjo so nam prikazali prvi cinematični filmček s katerim nas bo igra pozdravila, ko bomo prvič vstopili v novo razširitev in posnetek vseh funkcij, ki jih dodatek ponuja. Tako lahko vidimo, da horda požge dom Night Elfu, v nasprotju s tem pa v filmčku vidimo, da aliansa napade Lordaeron, sedaj znan kot Undercity.

Kontinenti in cone

Igrali bomo na dveh kontinentih: Kul Tiras, kjer bodo glavni igralci alianse in Zandalar, ki bo dom horde za to razširitev. Ko bomo prišli do stopnje 120, se bo odprl tudi kontinent nasprotne frakcije. Prav tako bomo imeli tudi svetovne misije v zelo podobni obliki, kot so bile prisotne dosedaj.

Kul Tiras

Kul Tiras je kontinent s tremi conami. Prva je Tiragarde Sound, kjer je glavno mesto Boralis, v katerem se bodo lahko zadrževali igralci, vodja te občine pa bo Katherine Proudmore, mati Jaine. Tu so nastali problemi z pirati in na naših plečih bo naloga, da spravimo vse skupaj v red. Druga cona je Drustvar, ki jo vodita zakonca Waycrest, vodji  hiše Waycrest, a je parček izginil zato je pritok hrane in orožja iz te cone usahnil. Zadnja cona pa je Stormsong Valley, ki jo vodi Hiša Stormsong. Tukaj se proizvajajo vse ladje, vsak kos ladje pa gre mimo duhovnika, ki ga blagoslovi. Spet bo na nas da pomagamo, saj napadajo temačne sile iz morja, posledično pa se je zaradi tega ustavila proizvodnja ladij.

Zandalar

Govorimo o starodavnem kontinentu s prav tako tremi conami, ki ga vodita kralj Rastakhan in njegova hči. Prva je Zuldazar, kjer s hčerjo kralja raziskujemo potencialno vstajo znotraj mesta, od zunaj pa prihaja še ena nevarnost – Krvavi Troli. Te srečamo tudi v drugi coni Nazmir, kjer prosimo za pomoč bogove Trolov, Loe. Tretja celina je Vol’dun, v katerem živijo Vulpere, lepa bitja podobna tamkajšnjim lisicam. Vol’dun je hkrati tudi dom vsem zločincem, katere so nekdaj imeli Troli.

Zavezniške rase

Bitka za Azeroth bo imela težke posledice in ker potrebujemo več zaveznikov, bomo igrali misije, v katerih bomo izvedeli, kako se nam te rase lahko pridružijo v bitki, s tem pa jih bomo tudi odklenili za igranje. Rase bodo variacije že obstoječih kot so Dark Iron Dwarf, Lightforged Draenai in Void Elf za alianso ter Nightborne, Highmountain Tauren in Zandalari Troll za Hordo. Ob tem bomo dobili tudi 6 setov oklepov, enega za vsako novo raso. Nove inačice teh ljudstev boste igrali iz stopnje 20 naprej, saj so bolj razvite.

Napredovanje v starih conah

Za “leveling” v starih območjih bodo uporabili tehnologijo skaliranja stopenj, uporabljene že v legijah v conah Zlomljenih otokov. A ker nočejo, da bi kot igralec alianse prišli v gozd Ewlyn in videli volkove, ki so takšen nivo kot mi, bodo vse cone imele razpon stopenj do konca njene razširitve. Ob tem bodo tudi razširili stare razširitve, tako da bomo imeli možnost igrati obe naenkrat. Primer: The Burning Crusade območja in Dungeoni, kateri mu pripadajo, bomo lahko igrali od 60. do 80. stopnje, isto se bo zgodilo za Wrath of the Lich King in njegove temnice. Enaka usoda bo doletela Mists of Pandaria ter Cataclysm, kjer bomo lahko igrali slednjega od 80. do 90. stopnje, ne samo do 85. Ta tehnologija pride na žive strežnike pred izidom razširitve.

Artefakt

Prejeli bomo nov artefakt in sicer v obliki medaljona, ki ga bomo nosili okoli vratu. Ta se bo imenoval Hearth of Azeroth in zanj bomo tako potrebovali kri Azerotha, imenovano Azerite. Sam artefakt ne bo vseboval nobene prilagoditve, zato bomo imeli na voljo 3 kose oklepa, ki se bodo enostavno prilagajali in spreminjali moči.

Ekspedicije na otoke

To je kooperativni scenarij, v katerem se bomo odpravili na 3 otoke, ki se prilagajajo in spreminjajo od obiska do obiska. Kaj mislimo s tem? Ob enem obisku bomo tam lahko videli Trole, ob drugem pa nas bodo pričakali Hozeni. Poleg drugih sprememb in prilagajanj ob obisku bo lahko naša začetna točka postavljena na drugi lokaciji na otoku. Ob tem bodo poslali na območje tudi zelo pametne NPC-je nasprotne frakcije, ki bodo uporabljali nov nadgrajen AI s tremi težavnostmi. Hkrati bo mogoče iti na otok z živimi igralci nasprotne frakcije. S tem želijo ustvariti del igre, ki jo bomo igrali znova in znova, vsakič pa bomo deležni drugačne izkušnje.
Verjetno se sprašujete, kako bodo ti nadgrajeni NPC-ji delovali. Najprej jih bodo naučili taktike in strateškega odločanja. Dejali so, da bomo včasih bili v boju s Čarovnikom, ki se bo lahko odločil, da nas spremeni v ovco ter odšel stran.

Vojne fronte (Warfronts)

To so bitke 20 igralcev naše frakcije, v stilu RTS-iger, v katerih smo mi komandir na bojišču, ne le igralec na nebu. Borimo se proti pametnemu AI nasprotniku z močnim komandirjem. Na kontinentu vzhodnih kraljestev se fronta odvija na Arathi Highlands, bolj specifično okoli mesta Stromgarde, kjer bodo igralci alianse hoteli pregnati Hordo iz kontinenta, vendar želi le-ta ostati, saj je odlična točka za napad na Gilneas. Razne nadgradnje bomo lahko raziskali tudi zunaj vojnih front in naslednjič jih bomo lahko prenesli na samo fronto.

PVP

Seething Shore bo bojišče z dinamičnimi točkami v katerem se bomo borili za Azurite, na voljo pa bo že pred izidom igre. Pripravili bodo tudi nova pravila za PVP-je v svetu, saj ne bo več razlike med PVP-jem in normalnimi strežniki, vendar bomo imeli možnost izbire med vključenim ali izključenim PVP-jem v svetu. Seveda pa, če bomo imeli to opcijo vključeno, bomo dobili nek bonus.

Dungeoni in raidi

Pridobili bomo 8 novih dungeonov: Tol Dagor, Waycrest Manor, Shrine of the Storm, Siege of Boralus, Temple of Sethraliss, The Underrot, Kings’ Rest in Kezan. Vsi bodo lahko bili igrani tudi v Mythic+ težavnosti, ki ostaja v skoraj nespremenjeni obliki.
Predstavili so tudi raid Uldir, Halls of Control, ki je star titanski objekt, namenjen karanteni in raziskavi nasprotnikov starih bogov. A se je tam zgodila nesreča, zato so ta objekt zapečatili. Na hitro pa so bili omenjeni tudi drugi raidi, ki bodo vsebovali Nage in kraljico Azsharo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime