Obeta se nov spopad: AMD + Intel vs. Nvidia

Ne, dejansko to ni 1. april, največja tekmeca na procesorskem področju sta zakopala bojno sekiro ter se združila proti skupnemu nasprotniku. Njuna tarča? Nvidia.

Slednja je držala močno prevlado na trgu grafičnih kartic, saj naj bi nadzoroval kar 80 % tega področja. AMD mu je sicer začel po malem odžirati prevlado s svojimi Vega grafičnimi karticami, sedaj pa bi v ring rad vstopil še Intel.

V vzajemnem sodelovanju z AMD-jem bosta ta dva računalniška giganta skupaj razvila osmo generacijo procesorjev. Za procesorski del bo poskrbel Intel, grafična rešitev pa bo delo AMD-ja.

Procesor bo namenjen najzahtevnejšim uporabnikom, ki želijo uporabljati ultra tanke prenosnike in pri tem ohraniti izjemno zmogljivost, ki bo zadoščala tudi za igranje iger.

Sodelovanja so se razveselili tudi pri rdečem taboru, kjer je direktor grafičnega oddelka dejal:

Naše sodelovanje z Intelom nam širi možnosti z razvojem naših integriranih grafičnih rešitev, ki bodo primerne tudi za visokozahtevna opravila. Skupaj bomo poizkušali igričarjem in ustvarjalcem omogočiti, da bodo v tanjših in lažjih prenosnikih deležni zmogljivosti, ki jo sicer omogočajo ločene grafične rešitve, kar pomeni tudi igranje AAA naslovov.

H-serija procesorjev bo prva serija, na voljo navadnim potrošnikom, in bo omogočala izkoristek EMIB-ja (Embedded Multi-Die Interconnect Bridge), ki bo potreben za kompatibilno delovanje Intelovih in AMD-jevih komponent. Prav tako bo šlo za prvi procesor, ki bo uporabljal HBM2. Slednji porabi manj prostora in energije, kot tradicionalni grafični polnilniki.

Se sprašujete kdaj ga bo mogoče dobiti? Za nakup bo potrebno počakati na prvo četrtletje 2018.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime