Letošnji MINECON in neverjetna dejstva o igri Minecraft

Zagotovo ni igralca videoiger, ki ne bi poznal Minecrafta. Igra z odprtim igralnim svetom iz kock, katere edina omejitev je pravzaprav igralčeva domišljija. Čeprav je od izida Minecrafta minilo že šest let, igra še vedno združuje številne igralce po svetu, zato ni videti, da bi ji priljubljenost kaj upadala, dnevno pa smo priča novim podvigom igralcev in neštetim neverjetnim projektom, ki se odvijajo tako v enoigralskem kot tudi v večigralskem načinu igre.

Razvijalec Mojang vsako leto pripravi konferenco, imenovano MINECON, ki tako združuje vse ljubitelje igre Minecraft. Letos bo ogled konference prvič možen tudi po spletu (v živo) na interaktiven način kjerkoli na svetu, zato so letošnjo konferenco, ki bo potekala 18. novembra letos od 18. ure dalje, poimenovali MINECON Earth.
Mi pa smo zbrali tudi nekaj neverjetnih dejstev oziroma zanimivosti o igri Minecraft, ki jih lahko preberete spodaj.

Druga najbolj prodajana igra vseh časov

Do februarja 2017 je bilo po svetu prodanih več kot 121 milijonov kopij igre Minecraft, kar igro uvršča na drugo mesto najbolj prodajanih iger vseh časov (takoj za Tetrisom). Po podatkih, ki jih je razvijalec objavil v juniju 2016, je v prvi polovici takratnega leta bilo dnevno prodanih več kot 53 000 kopij. Nakupi 4 kopij pa so bili izvedeni celo na Antarktiki.

Velikost igralnega sveta

Za povprečnega igralca Minecrafta je velikost igralnega sveta v igri praktično neskončna, vendar omejitev kljub temu obstaja. Tako igra vsebuje nevidno pregrado v radiju okoli 30 milijonov kock od prvotne t. i. spawn točke igralca in na višini 256 kock od najnižje (neuničljive) plasti v igri.

Creeper

Creeper je ena od najbolj ikoničnih pošasti, ki nas v igri preganja, vendar je bila ustvarjena čisto po naključju. Prvotni razvijalec igre Markus “Notch” Persson naj bi Creeperja ustvaril, ko je pomotoma zamenjal višino in dolžino pri modeliranju prašiča, ki ga je želel vključiti v Minecraft.

Napisi v začetnem meniju igre

Ob zagonu Minecrafta se na začetnem meniju pojavi naključen rumen napis izmed nabora več kot 200 različnih napisov, imenovanih Splash. Vsak od teh ima nek pomen, na primer napis Boots with the fur! ima referenco na besedilo pesmi Low izvajalca Flo Rida, nekateri pa se pojavijo le ob posebnih priložnostih, na primer napis Merry X-mas! se bo pojavil le 24. decembra. Če zbrišemo datoteko igre, ki vsebuje te napise, pa se bo v meniju pojavil napis missingno, kot referenca na zelo znano napako (glitch), ki se je pojavljala v igri Pokémon Red and Blue.

Herobrine

V začetnih verzijah Minecrafta je nekaj igralcev na forumih zapisalo, da naj bi med igranjem igre v enoigralskem načinu videvali neznan karakter enakega igralnemu, vendar s praznimi belimi očmi, ki naj bi jim v igri sledil. Nekateri igralci so zgodbo povezovali s paranormalnim dogajanjem ali z virusom, ki naj bi v igro dodal dodaten karakter. Do danes je na spletu najti že več pojasnil, da je Herobrine plod domišljijske zgodbe Minecraft skupnosti in da ni nobenega oprejemljivega dokaza o nahajanju omenjenega karakterja v sami igri ali v izvorni programski kodi Minecrafta.

Ogromno število mesečno aktivnih igralcev

Po podatkih Mojanga iz junija 2016, je takrat vsak mesec bilo aktivnih približno 40 milijonov igralcev. Ta številka bi tako zadoščala, da bi Zemljo obkrožili 1,5 krat, če bi se vsi ti igralci prijeli za roke.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime