Je Disney zahteval umik mikrotransakcij iz Star Wars Battlefronta II?

Po tem, ko je razvijalec iger DICE z založnikom Electronic Arts (EA) iz igre Star Wars Battlefront II umaknil mikrotransakcije, saj je sistem napredovanja v igri pri igralcih sprožil ogromno neodobravanja, so svoje sporočilo poslali tudi iz studia Disney (Lucasfilm), ki za 15. december letos pripravlja novo nadaljevanje v seriji filmov Star Wars, in sicer Star Wars: The Last Jedi.

Tako The Washington Post poroča, da so pri studiu Disney podali izjavo, kjer so zapisali, da so bistvo naslova Star Wars vedno bili njegovi oboževalci oz. privrženci, in da so torej najpomembnejši člen prav oni, ne glede za kateri Star Wars produkt gre. Hkrati so odločno podprli odločitev EA-ja o začasnem umiku mikrotransakcij iz igre Star Wars Battlefront II.
Poročajo tudi, da naj bi v četrtek, nekaj ur pred javno objavo odločitve EA-ja o začasnem umiku mikrotransakcij iz igre, Jimmy Pitaro, odgovoren za razvoj Disneyjevih izdelkov, opravil klic v EA in v imenu studia izrazil nezadovoljstvo nad nastalo situacijo.

Omenjeno najverjetneje kaže na to, da si pri studiu Disney, kakopak, ne želijo negativnega vpliva na sam naslov in znamko Star Wars ter na priljubljenost prihajajočega filma Star Wars: The Last Jedi.

Vaša reakcija na članek?

Matic Završnikhttps://hop.si
Ljubiteljski igralec in poznavalec videoiger, ki poleg nekaterih znanih naslovov, zelo rad odigram tudi kakšno kvalitetno indie igro.

Sveže objave

Horizon Zero Dawn bo na PC prispel 7. avgusta – dobili smo tudi nov, odličen napovednik

Ko je razvijalec Guerrilla Games napovedal predelavo Horizon Zero Dawn za PC, sem pričakoval na hitro spočeto predelavo, v katero ne bo...

Mortal Shell beta sedaj na voljo za vse

Razvijalec Cold Symmetry je najprej nameraval izdati zaprt beta dostop za svojo igro Mortal Shell, a je bilo povpraševanje tako veliko, da...

Ubisoft bo svojo predstavitev iger spočel 12. julija in tu je kratki napovednik

Odpoved festivala E3 je za rezultirala v temu, da vsi večji založniki držijo svoje konference in skozi poletje bo vsak od njih...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!