Je Disney zahteval umik mikrotransakcij iz Star Wars Battlefronta II?

Po tem, ko je razvijalec iger DICE z založnikom Electronic Arts (EA) iz igre Star Wars Battlefront II umaknil mikrotransakcije, saj je sistem napredovanja v igri pri igralcih sprožil ogromno neodobravanja, so svoje sporočilo poslali tudi iz studia Disney (Lucasfilm), ki za 15. december letos pripravlja novo nadaljevanje v seriji filmov Star Wars, in sicer Star Wars: The Last Jedi.

Tako The Washington Post poroča, da so pri studiu Disney podali izjavo, kjer so zapisali, da so bistvo naslova Star Wars vedno bili njegovi oboževalci oz. privrženci, in da so torej najpomembnejši člen prav oni, ne glede za kateri Star Wars produkt gre. Hkrati so odločno podprli odločitev EA-ja o začasnem umiku mikrotransakcij iz igre Star Wars Battlefront II.
Poročajo tudi, da naj bi v četrtek, nekaj ur pred javno objavo odločitve EA-ja o začasnem umiku mikrotransakcij iz igre, Jimmy Pitaro, odgovoren za razvoj Disneyjevih izdelkov, opravil klic v EA in v imenu studia izrazil nezadovoljstvo nad nastalo situacijo.

Omenjeno najverjetneje kaže na to, da si pri studiu Disney, kakopak, ne želijo negativnega vpliva na sam naslov in znamko Star Wars ter na priljubljenost prihajajočega filma Star Wars: The Last Jedi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime