Je Disney zahteval umik mikrotransakcij iz Star Wars Battlefronta II?

Po tem, ko je razvijalec iger DICE z založnikom Electronic Arts (EA) iz igre Star Wars Battlefront II umaknil mikrotransakcije, saj je sistem napredovanja v igri pri igralcih sprožil ogromno neodobravanja, so svoje sporočilo poslali tudi iz studia Disney (Lucasfilm), ki za 15. december letos pripravlja novo nadaljevanje v seriji filmov Star Wars, in sicer Star Wars: The Last Jedi.

Tako The Washington Post poroča, da so pri studiu Disney podali izjavo, kjer so zapisali, da so bistvo naslova Star Wars vedno bili njegovi oboževalci oz. privrženci, in da so torej najpomembnejši člen prav oni, ne glede za kateri Star Wars produkt gre. Hkrati so odločno podprli odločitev EA-ja o začasnem umiku mikrotransakcij iz igre Star Wars Battlefront II.
Poročajo tudi, da naj bi v četrtek, nekaj ur pred javno objavo odločitve EA-ja o začasnem umiku mikrotransakcij iz igre, Jimmy Pitaro, odgovoren za razvoj Disneyjevih izdelkov, opravil klic v EA in v imenu studia izrazil nezadovoljstvo nad nastalo situacijo.

Omenjeno najverjetneje kaže na to, da si pri studiu Disney, kakopak, ne želijo negativnega vpliva na sam naslov in znamko Star Wars ter na priljubljenost prihajajočega filma Star Wars: The Last Jedi.

Vaša reakcija na članek?

Matic Završnikhttps://hop.si
Ljubiteljski igralec in poznavalec videoiger, ki poleg nekaterih znanih naslovov, zelo rad odigram tudi kakšno kvalitetno indie igro.

Sveže objave

RTX 3090 lahko poganja The Witcher 3 in Horizon Zero Dawn v ločljivosti 8K pri 30 sličicah na sekundo

Eden od bonusov igranja iger na PC-ju je dejstvo, da lahko strojno opremo postopoma nadgradimo, to pa vam omogoča, da isto igro...

Big Bang Theory zvezdnico bomo novembra gledali v novi zanimivi seriji The Flight Attendant

Oboževalci igralke Kaley Cuoco, ki je najbolj znana po vlogi Penny v seriji Veliki pokovci, boste kmalu lahko svojo vzornico zopet gledali...

Piratom je po enem letu uspelo skrekati igro Red Dead Redemption 2

Pirati PC iger se že dolgo časa borijo proti zloglasni zaščiti Denuvo in obe strani sta dobili in izgubili nekatere bitke. Vendar...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!