Pokémon GO odgovoren za milijardne škode na vozilih

Pokémon GO, igra, ki je obnorela navadne ljudi, borze in še marsikaj drugega, sedaj povzroča veliko težav na cestah v obliki prometnih nesreč, ki se končajo v največ primerih zgolj s škodo na vozilu, so pa tudi primeri, kjer so ljudje umrli.

Mara Faccio in John McConnel iz Univerze za ekonomijo Purdue sta ugotovila, da je igra v svojih prvih 148 dneh poskrbela za približno med 2 milijardama do 7,3 milijard dolarjev škode na vozilih. V Tippecanoe so opravili še eno raziskavo, in sicer 5 mesecev po izidu igre, kjer so odkrili, da je bilo škode za kar od 5,2 milijard do 25,5 milijard dolarjev. Zaključili so s tem, da je večina ljudi vozila počasi in uporabljala pametne telefone in da se je glavnina nesreč pripetila ravno pri Pokéstopih, kar je še en dokaz, da so verjetno res igrali Pokémon GO. 

Vaša reakcija na članek?

NedeljskiH60
Že od malih nog je igranje video iger vsakdanje opravilo. Najbolj me navdušujejo MMORPG, ARPG in RPG zvrsti, za to pa so krive večne legende World of Warcraft, Diablo 2 in Gothic 1. Poleg posedanja za računalnikom in igranjem iger rad poslušam glasbo in tudi kakšno odigram na bobne. Moja želja je, da bi mladi igričarji lahko brali novice v svojem maternem jeziku.

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!