Valve je ukinil možnost plačevanja z bitcoini na Steamu

Podjetje Valve, razpolagajoče s priljubljeno platformo Steam, katera igralcem omogoča nakup in igranje iger, je sporočilo, da so ukinili bitcoin kot eno izmed možnosti plačevanja iger na Steamu.

Za razlog, ki je botroval k takšni odločitvi, so navedli nestabilnost kriptovalute bitcoin in previsoke stroške transakcij na Bitcoin omrežju. Pojasnili so, da je njegova nestabilnost v zadnjih nekaj mesecih ekstremna, saj se je v nekem zelo kratkem obdobju zgodilo, da je vrednost kriptovalute padla za kar 25 %. Prav tako pa so višine stroškov za transakcije na Bitcoin omrežju zelo nesorazmerne s ceno igre. V praksi to pomeni, da uporabnik, ki želi plačati določeno igro z bitcoini, le-to zelo preplača. Uporabnikom pa naj bi se dogajalo tudi, da je vrednost te kriptovalute med transakcijo padla, zato so morali doplačati preostanek, kar pa je ponovno povzročilo visoke transakcijske stroške.

Dodali so še, da puščajo odprte možnosti za morebitno ponovno uvedbo tovrstnega plačevanja v prihodnosti, v kolikor bodo mnenja, da je omenjena kriptovaluta dovolj stabilna in da je to smiselno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime