Nvidia Titan V je za 27% hitrejši od GTX 1080 Ti

Nvidia je pred kratkim spočela novo grafično kartico z strašljivim imenom Titan V. Zadeva sicer naj ne bi bila namenjena povprečnemu uporabniku oziroma igralcu ampak je bolj ustvarjena za preračunavanje umetne inteligence. Poseduje 12GB HBM2 pomnilnika, njena frekvenca pa teče pri 1200MHz. Čeprav zna kakega grafičnega navdušenca Titan V vseeno navdušiti, ga bo od nakupa zagotovo odvrnila cena, ki vas bo obrala za okoli 3,000€.

Uporabnik portala Reddit, imenovan “MrOmgWtfHaxor” si je vendarle privoščil beštijo in jo stestiral na parih različnih igrah. Pod preizkusom so se znašle Rise of the Tomb Raider, Ashes of Singularity ter Gears of War 4. Rise of the Tomb Raider je na Ultra nastavitvah ter pri 1440p resoluciji tekel v povprečju pri 66 sličicah na sekundo, medtem ko je v Gears of War 4 pri istih nastavitvah dosegel kar 158 sličic na sekundo, Ashes of Singularity pa je v sekundi prikazal 88 sličic.

Spodaj sta prikazana še dva grafa, kjer lahko razberemo, da je Titan V za kar 27% prehitel popularno GTX 1080 Ti. Lepa napoved za prihodnost, ko bodo takšne kartice postale dosegljive navadnemu smrtniku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime