10 pomembnih iger, ki nas čaka v letu 2018

Leto 2017 se počasi približuje h koncu in vsekakor je bilo polno odličnih predstavnic našega najljubšega načina preživljanja prostega časa.

Tako smo svoj teleskop usmerili proti 2018 in izbrali 10 iger, ki nas trenutno najbolj veselijo in katere tudi največ obetajo.

1. Anthem (jesen 2018)

Čeprav je bil Biowareov zadnji izdelek precejšnje razočaranje, upanje ne zamre tako zlahka. Zato mnogi upe polagajo v Anthem, ki bo večigralska streljačina, slična popularni Destiny. Od veteranov poleg dobre akcije, pričakujemo še dobro zgodbo ter všečne stranske karakterje.

2. System Shock (enkrat 2018)

Od originala je minilo že kar 20 let a legenda System Shock se vendarle vrača v povsem novi preobleki. Vrnilo se bo nekaj originalnih razvijalcev, prisotna pa bo tudi igralka Terri Brosius, ki je dve desetletji nazaj upodobila zlobno umetno inteligenco SHODAN.

3. Kingdom Come: Deliverance (13. februar)

Na tole realistično RPG igro čakamo že kar nekaj časa in po par zamujenih rokih za izid, se sedaj končno le približuje čas, ko bo zadeva naposled le ugledala luč sveta. Igrali bomo mladega možakarja, ki mu zlobni najemniki pobijejo družino. Čaka nas krvava pot do maščevanja v srednjeveški pokrajini, imenovani Bohemia.

4. State of Decay 2 (pomlad 2018)

Tale tretjeosebna klavščina je v originalni izdaji pustila igralce impresionirane, nadaljevanje pa naj bi bilo izboljšano v vseh pogledih. Čaka nas večigralstvo, tri mape enake velikosti kot v izvirniku ter še bolj napredno kovačenje baz.

5. A Way Out (zgodaj 2018)

Razvijalci Hazelight so navdušeni nad ustvarjanjem iger, ki omogočajo sodelovalno igranje. Tako je bilo v njihovi prejšnji igri Brothers: A Tale of Two Sons in tako bo v njihovem najnovejšem naslovu A Way Out. Pobegniti bo potrebno iz zapora, za dokončanje kampanje pa bosta potrebna vsaj dva igralca.

6. Metro Exodus (enkrat 2018)

Post-apokaliptična Moskva se zopet vrača v polnem sijaju. No, morda ne ravno sijaju, saj bomo tavali po pol odprtih nivojih razrušene ruske prestolnice, kjer nas na vsakem koraku čakajo mutantje ter zvrhana merica radiacije.

7. Far Cry 5 (27. marec)

Tokrat se bomo podali v zasneženo Montano, ki je padlo pod škorenj zlobnega kulta. Čakajo nas odprti nivoji, kovačenje, nov sistem najemnikov ter seveda huda akcija. Upamo samo še na všečnega negativca in kopije igre bodo kar letele iz polic.

8. Pillars of Eternity: Deadfire (enkrat 2018)

Priznani in veteranski razvijalec RPG iger Obsidian pospešeno pripravlja nadaljevanje kritično uspešne igre Pillars of Eternity. Tokrat bo naša pustolovščina obarvana bolj piratsko, kjer bomo komandirali ladjo, raziskovali pa bomo Deadfire Archipelago v iskanju boga Eothasa.

9. Darksiders 3 (enkrat 2018)

V tretjem delu Darksiders serije bomo prevzeli nadzor nad ženskim karakterjem, ki sliši na ime Fury. Je ena od štirih jezdecev apokalipse, za nalogo pa bo imela uničiti Sedem Smrtnih Grehov, to pa ji bo uspelo v prenovljenem bojnem sistemu, ki bo vključeval bič ter dosti magije.

10. Vampyr (pomlad 2018)

Vampirska pravljica postavljena v London. To so tokrat spočele roke razvijalca Dontnod Entertainment, ki so bili poprej zaslužni za luškano avanturo Life Is Strange. Naša naloga bo odkriti zdravilo za bolezen, ki je napadla presolnico Anglije. Poleg tega nam bodo preglavice delali drugi vampirji, vsaka naša odločitev pa bo poskrbela za drugačen potek in izid zgodbe.

Bonus: 11. Red Dead Redemption 2 (druga polovica 2018)

Še ena igra, ki se nam je sprva nekako izmuznila izpod drobnogleda, je kavbojsko obarvani Red Dead Redemption 2. Čeprav naj bi špil izšel letos, ga je razvijalec Rockstar Studios zamaknil v drugo polovico 2018. Tokrat bomo nastopili v škornjih novega karakterja z imenom Arthur Morgan, ki je član Dutch van der Linde tolpe. Tole ne bo nadaljevanje saj se bo zgodba odvijala pred tisto iz izvirnika, RDR 2 pa je zaenkrat napovedan samo za PlayStation 4 ter Xbox One.

Smo kaj izpustili? ‘Nč vas bit strah’ in zapišite svoje favorite v komentar!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime